Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Amazon Go Akıllı Mağazalarında Rfid Kullanımı

Amazon Go akıllı mağaza konseptiyle otomasyonlaştırılmış mağaza deneyimini müşterilerine sunuyor. Geleneksel marketlerin aksine bu mağazalarda ödeme yapmak için kasa sırasına girmenize gerek yok. Amazon Go “sadece yürüyün” sloganı ile akıllı marketlerinde kasiyerlere ihtiyaç duymadan ürünü aldıktan sonra kapıdan gitmenizi sağlayacak teknolojisi ile alışverişe yeni bir boyut kazandırdı. Geliştirilen teknolojisi sayesinde mağazadan ihtiyacınızı aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey kapıdan çıkıp gitmektir. Aldığınız ürünlerin ücreti otomatik olarak amazon hesabınızdan düşecektir.

Başlıklar

Amazon Go Nasıl Çalışır?

Amazon Go kullanmak için müşterilerin amazon hesabına sahip olmaları gereklidir. Ardından müşteriler mağaza girişlerinde telefonlarını taratarak alışverişe başlıyorlar. Mağazadaki yapay zeka, makine öğrenme algoritmaları, rfid ve sensörler yardımıyla ürünlerin takibi gerçekleştiriliyor. Rfid yardımı ile hızlı bir şekilde ödeme yapabilen müşteriler zamandan tasarruf ederek mağazadan ayrılırlar. Fatuları e-posta aracılığı ile alışveriş yapan müşterilere iletilir. Bu ödemesiz çözüm alışveriş mağazalarında devrim oluşturacak bir teknolojidir.

Amazon Go Akıllı Mağazalarında Rfid Kullanımı
Amazon Go Akıllı Mağazalarında Rfid Kullanımı

Akıllı Mağaza Teknolojisinin Artıları ve Eksileri

Ödeme Gerektirmez

Amazon Go Mağazalarından alışveriş yapıldığı zaman kasaya girip sıra beklemenize gerek yok. Alışveriş yaptıktan sonra kapıdan çıkıp gitmeniz yeterli. Bu sayede zamandan tasarruf sağlarsınız.

Otomatik Faturalandırma

Aldığınız ürünlerin faturalarını e-posta yoluyla alırsınız. Bu sayede ürünlerin iadesi gibi durumlarda faturanın kaybolması ya da yırtılması gibi bir tehlike bulunmaz.

Hızlı ve Kolay Alışveriş İmkanı

Amazon Go sağladığı teknolojisi sayesinde hiç bir ödeme aksiyonu göstermeden alışverişiniz tamamlayıp mağazayı terk edebiliyorsunuz.

Güvenlik

Yapay zeka, makine öğrenmesi, rfid, sensörler ve kamera yardımı ile ürünlerin takibi kolaylıkla yapılabiliyor. Bu sayede güvenlik açığı minimum seviyelerde oluyor.

Amazon Hesabına ve Uygulamasına İhtiyaç

Amazon Go mağazalarından alışveriş yapmak için amazon hesabına ve telefonunuzda amazon uygulamasına ihtiyaç duyuluyor. Büyük bir olumsuzluk olarak görülmesede uygulamaların telefonlarda depolama alanı kaplaması kullanıcılar için önem arz ediyor.

Nedir Bu Rfid?

Rfid (Radyo Frekansı Tanımlama) Teknolojisi 1948 yılında oluşturuldu ve ilk olarak askeri alanlarda kullanılmaya başlandı. Bugünler rfid teknolojisi hayatımızın her yerine girmiş durumda. Farkında olduğumuz ya da olmadığımız popüler kullanım alanlarında bazıları şöyledir:

Ücretli Yol Geçişleri

Ücretli yol geçişlerinde hızlı bir şekilde geçiş yapmak rfid ile mümkün hale gelir. Otoyollarda trafik kabusu ile uğraşmak kimsenin isteyeceği bir şey değildir. Rfid sayesinde sistemleri otomatik hale getirebilirsiniz. Rfid’nin otoyol geçişleri hakkında daha fazla bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Hayvan Takibi

Hayvanların deri altına yerleştirilen rfid mikroçipler sayesinde kayıp gibi durumlarda rfid etiketinin taranması durumunda hayvan hakkında bilgiler almak mümkündür. Bu sayede rfid hayvancılık alanında etkin olarak kullanılmaktadır. Rfid’nin hayvan takibi hakkında ayrıntılı bilgi almak için yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler