Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Chevrolet Creative RFID Nasıl Kullanıyor

Chevrolet Creative kullandığı rfid sistem Michigan’daki depoya giren ve çıkan 3500 Ad. sandıkları kontrol etmek için “kırmızı ışık, yeşil ışık” sistemi kullanmaktadır. Sandıklarda özel fuarlar için kullanılan malzemeler bulunmaktadır.

Her sandığın üstünde farklı bir numara içeren rfid etiket bulunmaktadır. Kapılarda rfid okuyucuları ve tabanda antenler bulunmaktadır. Herhangi bir sandık kamyona doğru giderken antenin üstünden geçmesidir. Etiketteki numara veri tabanındaki manifesto ile kontrol edilir.

Numara veritabanındaki numara ile uyumlu ise bir “yeşil ışık” yanmakta ve sandığın yüklenebileceğini bildirmektedir. Etiketteki numara ve veritabanındaki numara uyumsuz ise “kırmızı ışık” yanmaktadır. Olayın gerçekleşme tarihi ve zamanı ise veritabanına kaydedilmektedir.

Chevrolet Creative RFID Nasıl Kullanıyor.
Chevrolet Creative RFID Nasıl Kullanıyor 2

RFID Chevrolet projenin en önemli faydası olarak bir kağıt üstünde yapılan kontroller nedeniyle insanlardan kaynaklanan hataların azaltılması, kayıtların daha iyi tutulması sonucu daha hızlı ve daha etkin olma olarak açıklanır. Geleneksel sistemde malzemelerin bir noktadan başka bir noktaya gittiği durumlarda, çalışanların kontrol edilebilmesi için paletler durdurulmakta ve Barkod ile okuma sağlanmaktaydı. Rfid etiketleri ile ise, paletlerin durdurulmasına gerek olmadan bilgi okunmaktadır. Zamandan kazanç sağlanmakta, kullanılan işgücü azaltılmakta ve hatalar ortadan kaldırılmaktadır.

Bunun yanında etiketler hataların oluştuğu konumlara dönmeyi kolaylaştırmaktadır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler