Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid, Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı Oluyor

Bir şirket tarafından geliştirilen kod block oyunu internet bağlantısı veya sanal uygulamalar olmadan kodlama öğretmeyi amaçlıyor. Üretilen oyuncaklar ile dijital becerilerini fiziksel ortamda geliştirecekler. Şirket kod blokları olarakta bilinen oyuncakların çocuklar tarafından sevildiğini söylüyor. Ekranlar ya da akıllı telefonlar olmadan oyuncakları fiziksel bir şekilde manipüle ederken robotik kodlama becerilerini geliştirebilecekler.

rfid ve kodlama
kodlama

Cody block oyunu HF RFID okuyucu, işleme çipi, ileri gitmesi için motoru bulunan ahşap bir araç ve RFID etiketleri bulunan bina ev evlerden oluşuyor. Oyunun dijital işlemlerle tek bağlantısı güç için usb bağlantısına ihtiyaç duymasıdır.

Oyunun Rfid ile Çalışması ve Kodlama

Oyuncular, bulunan ahşap binaları belli bir alana yerleştirilirler. Araba, blokların içinde bulunan RFID etiketi ile iletişime geçene kadar gitmesi üzere tasarlanmıştır. Binaların içinde bulunan her HF Rfid etiketi benzersiz bir şekilde kodlanmıştır. Araç, blokların etiketine bağlı olarak dört farklı eylem gerçekleştirir.

Örnek vermek gerekirsek, binaların içinde bulunan etiketin kimliğini algıladıktan sonra ya sağa, ya sola ya da yaklaşık 180 derece dönecek ya da arabanın bir sonraki adımlarını kaydetmeye başlayacaktır. Kodlama çocuklar arabayı aktif hale getirdikten sonra bloklarla oluşturdukları şehir ortamında bir yere yerleştirebilirler. Bu başlangıç ​​noktası onların ana üssü ve amaçları arabayı tekrar başlangıç noktasına getirmek olacaktır.

Robotik Kodlama
Robotik Kodlama

Kodlama ile: Arabanın iki parçası birbirine takıldığında, araba ileri doğru gitmeye başlar. Çocuklar arabayı durdurmak isterse, aracın üstünü çıkarabilirler. Ardından araba, rotasını değiştirerek etiket okumalarına tepki vererek blokların etrafında dolaşmaya başlayacak.

Çocukların kodlama becerileri, bloklarda bulunan rfid etiketlerin okunması sayesinde arabanı girdiği etkileşimleri yönlendirmesiyle gelişir. Örneğin, araba sağa ve sola dönerek ilerleyebilirler, sonrasında ileriki bloklarda U dönüşü yapabilirler. Kart, başka bir “kayıt” bloğunun etiketini okuduğunda, kayıt işlemi durur. Çocuk daha sonra aracın kayıtlı komutları tekrar etmesini sağlayabilecektir. Sonraki işlemlerde araba, herhangi bir blok olmasa bile ana üs olarak belirlediği yere dönmesine yardımcı olacak şekilde, çocuklar tarafından ayarlanan komutları izleyecektir.

rfid ile okullara robotik kodlama
okullara robotik kodlama

Sonuç Olarak;

Şirketin geliştirdiği oyuncaklar ile dijital bir bağlantı olmadan çocukların fiziksel dünyada algoritma ve kodlama becerilerini geliştirebilecek rfid tabanlı bir uygulama geliştirmiştir. Rfid okuyucu ve etiketleri sayesinde çocuklar arabanın başlangıç noktasından başlayarak belirlediği komutlar sayesinde tekrar aynı noktaya noktasına gelmesi ve bu sayede kodlama bilgisinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler