Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Yüz Tanıma: Görüntü işleme ve RFID sistemi ile tanımlama

Yüz tanıma (FR) günümüzde birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, mevcut ana görüşe dayalı yüz tanıma, kimlik sahtekarlığı saldırılarına karşı güvenlik açığı, aydınlatma koşullarına duyarlılık ve yüksek gizlilik sızıntısı riski vb. gibi sınırlamalara sahiptir. Bu sorunları ele almak için, farklı bir yaklaşım benimsenmektedir. RFaceID, yüz tanıma sistemi için kullanıcıların yalnızca yüzlerini RFID etiket matrisinin önünde birkaç saniye sallamalarına ihtiyaç duymaktadır. 

Teorik analiz ve deney doğrulamaları yoluyla, RFID tabanlı yüz tanımanın fizibilitesi incelenmektedir. Çevresel gürültülerin ve kullanıcı dinamiklerinin olumsuz etkisini en aza indirmesi için çoklu veri işleme ve veri artırma teknikleri önerilmektedir. Derin bir sinir ağı (DNN) modeli, yüz sallama olaylarının hem mekansal hem de zamansal özelliğini karakterize etmesi için tasarlanmıştır. Kapsamlı değerlendirme sonuçları, RFaceID’nin 100 kullanıcı için %93,1’lik yüksek bir yüz tanıma doğruluğu sağladığını göstermektedir. Gelecekteki yüz tanıma uygulamaları için RFaceID’nin potansiyelini gösteriyor.

Yüz Tanıma

Erişim kontrolü biyometrisindeki seçenekler arasında parmak izi, iris tanıma, kalp atışı ve yüz tanıma bulunmaktadır. En popüler seçenek yüz tanıma sistemidir. Çünkü çoğu zaman uygulanması en basit ve en ucuz olanıdır. Kurumsal ortamlar, kullanıma hazır video kameralara yatırım yapabilmektedir. Kameranın görüş alanına giren insanları bir veri tabanıyla karşılaştırmak için yazılım analitiği ile çözüm, düşük kapasiteli ortamlarda iyi çalışır. Ancak ölçeklendirmekte zorlanabilmektedir. 

Temel teknolojisi, organizasyona daha fazla insan katıldıkça gereken çıktıya ayak uyduramaz. Çözüm bozulduğunda, bazı kişilerin hatalı bir şekilde erişimine izin verilirken, diğerlerinin hatalı bir şekilde erişimi reddedilmektedir. Sürtünmesiz bir deneyim değil. Bazı kurumsal ortamlar, 3B yüz modelleme gibi daha karmaşık yüz tanıma sistemine yöneliyor. Temel yüz tanımada olduğu gibi, güvenilirlik ve doğruluk sorunlarıyla karşı karşıya kalabilmektedir.

Biyometri ve Radyo Frekansları

İki teknolojiyi birleştirmek, daha fazla güvenlikle birlikte kolay erişim için en büyük vaadi taşır. İkisi entegre edildiğinde, istisna olarak güvenlik ve erişim gerçekleşebilmektedir. Bina, belirli biyometrik veya RF kimliklerine sahip kişilere sürekli erişim sağlamak yerine, erişimi yalnızca kimliği belirsiz bir kişi olduğunda kapıları ve diğer alanları kilitleyerek yönetiyor. Böyle bir sistem daha fazla veri üretir, yani temel mimarinin onu kapsayabilmesi, izleyebilmesi ve analiz edebilmesi gerekir. 

Ancak bu veriler güvenilirliği ve doğruluğu artırır. Sistem binada kimlerin olduğunu, binada nerede olduklarını ve neden binanın belirli bir alanında olduklarını bilir. Entegre sistem, yalnızca istisnai güvenlik avantajı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kitle kaynaklı güvenlik de sunar. Kimliği belirsiz bir kişi bulunduğunda, Kapıdaki darboğaz nedeniyle fark ediyoruz. Duyularımız bize bir şeylerin yolunda gitmediğini söylenmektedir. Bu nedenle daha hızlı yanıt vermemize ve binanın ve içindeki insanların emniyet ve güvenliğine yönelik potansiyel riskleri azaltmamıza olanak tanır.

Sıcaklık kontrolü ile birlikte RFID ve yüz tanıma sistemi kullanarak bir çalışanın katılımını işaretleyen bir model önermektedir. Ayrıca, duyguyu tespit etmek için çalışanın yüz ifadesini yakalar. Başlamak üzere girişte ateş ölçümü yapılmaktadır. Yüksek bulunursa ilgili makamlara uyarı mesajı gönderilir.

Her kuruluş, çalışma saatleri hakkında veri elde etmek ve ayrıca çalışanlarının giriş ve çıkış saatlerini takip etmek için bir katılım sistemine ihtiyaç duyar.En son teknoloji ile bu, biyometrik katılım veya RFID kart tabanlı katılım (Akıllı katılım sistemi) gibi daha da gelişmiş hale geliyor. Bu nedenle bugün, giriş ve çıkış zamanlarını güvenilir şekilde kontrol edebilen akıllı devam sistemi yapılmaktadır. Katılımı onaylamak için iki adım izlenir:  Kişinin yüzünü kontrol eder. 

Yüz Tanıma

Yüz tanıma ile ne yapabilmektedir?

Düşük maliyetli rfid etiketleri kullanarak giriş ve çıkış zamanlarını (bir kapı/kapıdan) otomatik olarak kaydedebilmektedir.

Giriş ve çıkışı not etmek için yüz tanımada özelliği vardır. Bu, doğruluğu sağlar ve dolayısıyla hiçbir hile yapılmaz.

Bir yüz resmi yardımıyla verileri otomatik olarak kaydedebilir ve giriş ve çıkış kaydını tutabilmektedir.

Nerede kullanılabilmektedir

– Ofisler (katılım için).

– Oteller (Güvenlik için yüz tanıma yardımı ile giriş ve çıkış saatlerini otomatik olarak kaydetmek için).

Havaalanları (akıllı RFID uçak bileti yardımı ile otomatik check-in ve check-out için).

– Salon, multipleksler, bankalar, oditoryumlar (kalabalığın giriş ve çıkışını yönetmek için).

5/5 - (1 vote)
Kategoriler