Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid Açılımı Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Rfid açılımı Radyo Frekansı ile Tanımlama’dır (radio frequency identification). RFID teknolojisi radyo frekanslarını kullanarak nesneleri veya canlıları tanıma yöntemidir. Rfid, anten, etiket ve okuyucudan meydana gelir. Rfid anten; çipin kimlik bilgilerini rfid okuyucuya iletilmesini sağlar. Rfıd okuyucu, antenden gelen radyo frekanslarını dijital bilgiye dönüştürür. Dijital bilgiler bilgisayar ortamına iletilir böylece etiket hakkında bilgi alınmış olur.

Başlıklar

Rfid Kullanım Alanları

Rfid’nin kullanımı 1940’lı yıllara dayanır fakat rfid’nin popülerleşmesi ise 70’li yıllardadır. Uzun zaman rfid etiket ve okuyucuların maliyetinden dolayı yaygın olarak kullanımı mümkün olmadı Ancak donanım fiyatlarında azalmalar rfid’nin popülerleşmesine katkı sağladı.

  • Üretim
  • Araçların takibi
  • Kargo ve tedarik zinciri lojistiği
  • Varlık takibi
  • Sağlık hizmetleri
  • Stok kontrolü
  • Envanter yönetimi
  • Çiftlik ve evcil hayvan takibi
  • Nakliye
  • Kapı kilitleri
  • Kozmetik ve ilaçlar
  • Kütüphaneler
Rfid Açılımı
Rfid Açılımı

Envanter Yönetimi ve Rfid Açılımı

Rfid okuyucu ile envanter yönetiminizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Kalibrasyon, sayım ve arama işlemleride takip edilir. Kişi konumlara göre envanter oluşturur ve konumda sayılamayan envanterler bilgisayar üzerinde farklı renk ile işaretlenir. Yazılım 3 çeşit yetkilendirmeye sahiptir; Sayma, tanımlama ve yönetici. Bulut yazılımları sayesinde dilediğiniz yerden kolayca kontrol sağlayabilirsiniz.

Envanter Yönetim Sisteminin Kazançları

  • Hangi lokasyonda hangi envanterinizin olduğu
  • Envanterlerin kolay ve hızlı sayılması
  • Demirbaş listelerinin hızlı kontrolü
  • Bakım süreçlerinin takibini kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

İlgazi Teknoloji Envanter Yönetim Sistemlerine Göz Atabilirsiniz.

Kumaş Stok Takibi ve Rfid Açılımı

Kumaş toplarına İlgazi teknoloji tarafından yerleştirilen etiketler ile takip süreci başlar. Belirli noktalara rfid okuyucular konur böylelikle etiketlerin takibi kolayca yapılmaktadır. Kumaş topları tesisten çıkarılıncaya kadar takip işlemi devam eder. Kumaş Stok sistemi, kumaş takip işleminin dışında kumaş toplarının özelliklerine göre depoda tespit edilmesine de yardımcı olur. Bu sayede sayımlarda çalışanlardan kaynaklı hataların oluşmasının önüne geçilir. Kullanıcılar ürünlerinin takibini internet üzerinden mekan farketmeksizin kolay bir şekilde gerçekleştirir.

Bundan dolayı sizde İlgazi Teknoloji Kumaş Stok Sistemine Göz Atabilirsiniz.

Lojistik Yönetimi

İlgazi tekonoloji lojistik yönetim sistemleri ile hatalı sevkiyatları önleyebilirsiniz. Yerli üretim ekipmanlar ve profesyonel yazılımlar sayesinde ürünler doğru sayıda depo ve merkezlere ulaştırılır. Aynı zamanda sevkiyat noktalarındaki otomasyonlar sayesinde tasarruf edilen enerji, farklı yerlere aktarılarak iş gücünde verimlilik sağlar.

Perakende Sektörü

Rfid teknolojisi, stok sayımlarında insan hatasının azaltılmasına, kaybedilen ya da çalınan ürün sayılarının azaltılmasına ve böylelikle manuel olarak envanter sayımları için harcanan zaman ve maliyetin azaltılmasına da yardımcı olmaktadır.

Hayvan Takibi

Ticaretler daha küresel bir hale geldikçe gıda ürünleri için hayvanları izleme ve takip etme daha kritik bir hale geliyor. Hayvanlar, farklı yerlerden gelen diğer hayvanlar ile karışabilir bunu rfid ile takip edebilirsiniz. Ayrıca çiftlik hayvanlarının yanı sıra evcil hayvanların kaybolma durumlarını ve hastalıkları ile alakalı durumları takip edebilirsiniz.

Rfid Açılımı
Rfid Açılımı

Kütüphane Sistemleri

Kütüphanede envanter takibi son derece önemlidir. Ürün bilgilerini depolamak ve hırsızlığa karşı önlem almak için rfid kullanılır. Kitap giriş ve çıkışlarını hızlı ve doğru bir biçimde takip edebilirsiniz. Kütüphane sistemi hakkında ayrıntılı bilgi almak için yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tıbbi Yönetim

Rfid teknolojisi gelişmesi sonucu daha yaygın olarak kullanılması ile birlikte, kalp pilleri, implante edilebilen kardiyoverter defibrilatörler ve diğer elektronik tıbbi cihazlar ile etkileşim potansiyelleri akılda tutulması önemlidir. Hekimler bu teknolojinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Örneğin hasta cihaz ile ilgili bir sorun yaşaması durumunda, hastanın o sırada ne yaptığı, olayın nerede ve ne zaman meydana geldiğini bu teknoloji ile takip edilebilmektedir.

Ürün Yönetimi

Rfid teknolojisi; ürünlerin hammaddelerini ve takip edilen diğer malzemeleri doğru şekilde izlenmesine yardımcı olur. Rfid uygulamaları ile üretim hattında meydana gelen hataları, duraksamaları, yanlış montajları ve diğer bir çok durumu rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Üretim hattının sürekliliği işletmenize büyük fayadalar sağlayacaktır.

Üretim Süreçlerinde Rfid Kullanımı

  • İşgücü, zaman ve kalite gibi konularda sürekli ve doğru bilgi sağlar.
  • Bekleme sorunları ve diğer yaygın hatalarının kaynağını görmenizi sağlar.
  • Kalite kontrol süreçlerini verimli hale getirir.
  • Hammaddelerinin verimli kullanılmasını sağlar.
  • Tüm kesintilerin yetkili birimlere iletilmesini sağlar.

Ayrıca İlgazi Teknoloji ürün yönetimi hakkında ayrı bilgi almak için ilgili sayfaya göz atabilirsiniz.

4/5 - (3 votes)
Kategoriler