Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

RFID Okuyucular Aslında Nasıl Çalışır?

Radyo frekansı tanımlamasını şimdiye kadar herkes kesinlikle duymuştur. Dünyanın dört bir yanındaki tedarik zinciri işletmeleri, üretkenliklerini ve yatırımlarının geri dönüşünü arttırmak için bu teknolojiyi kullanıyor. Fakat bir çok şirket hala rfid teknolojisinden emin değil. Hangi teknolojiyi kullandığı ve merkezlerinde nasıl çalışacağı hakkında bilgi almak istiyorlar.

Rfid Depo yönetimi
RFID Okuyucular Aslında Nasıl Çalışır? 2

Rfid Teknolojisi Tam Olarak Nedir?

Rfid, radyo dalgaları aracığıyla nesnelerin otomatik olarak tanımlanmasını içeren veri toplama yöntemidir. Veriler Rfıd okuyucu, rfid etiket, anten ve alıcı-vericiden oluşan siteme gönderilir ve alınır. Rfid hakkında daha fazla bilgi almak için rfid hakkında sıkça sorulanlar içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Rfid Okuyucu Nasıl Çalışır?

Barkod teknolojisi gibi rfid okuyucuda etiketli ögelerin kimliklerini ve konumlarını tanır. Ancak barkod kodlarını lazer yardımı ile okumak yerine verileri depolamak ve toplamak için radyo frekanslarını kullanır. Depo ya da dağıtım merkezlerinde işleri otomatikleştirmek için rfid teknolojisinden yardım alınır. Alıcı -verici radyo frekanslarını okur ve bunları rfid etiketine iletir. Kimlik bilgileri daha sonra etikete yerleştirilmiş küçük bilgisayar çipinden iletilir ve rfid okuyucuya yayınlanır.

Rfid Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

RFID ile tedarik zinciri işletmeleri, varlıklarının ve envanter öğelerinin hareketini takip edebilirler. Rfid, insan müdahalesi gerektiren ve yoğun emekler ile envanter izleme süreçlerini ortadan kaldırarak ve ögelerin görünürlüğünü arttırarak işletmelerin envanter yönetimi, dağıtım ve varlık takibi maliyetlerini düşürmesinde yardımcı olacaktır.

RFID, veri toplama sürecinizi otomatikleştirir, böylece çalışanlarınız için zaman alan prosedürleri ortadan kaldırır ve önemli olan başka işlere daha fazla zaman ayırabilirler.

İnsan müdahalesi gerektirmeyen otomatik veri toplama sistemleri, çalışanların daha kısa sürede daha fazla iş yapabilmesi için hızı artırır ve personel kaynaklı hataları minimalize eder. Rfid bu nedenle işletmelerin personel maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olur. Personel tarafından oluşacak hataların azalması da işletmelerin aynı zamanda üretimlerini arttırır ve bu sayede envanter taşıma maliyetlerini de azaltır.

Hızlı işleyen ve hatasız gönderimler müşterileri memnun edecektir. Bu sayede sizi başka işlemlerde de tercih etme olasılığını arttıracaktır. Rfid ürünlerimize göz atmak isterseniz ilgazi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler