Perakende zincirleri, envanter sayımları, ürün giriş / çıkışlarının hızlandırılması, benzersiz tanımlama etiketleri ile ürünlerin nesne izlenebilirliği ve satış noktalarında ürün güvenliği açısından RFID teknolojisini tercih etmektedir. Başarıyla uygulanan projeler de yenileme aracı olarak kullanılır.
Müşterinin mağazada talep ettiği ürünlerin lokasyonlarının tespiti, gün içinde ve gün sonunda yapılan hızlı sayımlar, tüketilen NOS (asla stokta kalmayan) ürünlerin tekrar dağıtımının sağlanması ve kontrol edilmesi Ürünler doğru koridor olup, ürün için RFID ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu sayede boş koridorlardan kaçınarak satış potansiyeli olan koridordaki ürünlerin sunumunu kontrol etmek mümkündür. RFID, tüm dünyada perakende sektöründeki en önemli sorun için en önemli çözümlerden biridir.
Gelişmiş uygulamalarda RFID, sağladığı veriler sayesinde perakende yöneticileri için ciddi bir karar destek aracıdır.
Örneğin; soyunma kabinlerine yerleştirilen okuyucular, ürünün ne kadarının test edildiğini ve ne kadarının satışa dönüştürüldüğünü bildirebilir. Bu sayede müşteri ihtiyaçları ve personel performansları doğrultusunda analiz yapılarak satış verimliliğine katkı sağlanabilir.
RFID teknolojisi ile çalışan akıllı aynalar, müşterilere ürünler ve benzerleri hakkında bilgi sağlar ve mobil ödeme sistemleriyle uyumlu yapı, POS noktalarına olan bağımlılığı azaltabilir.
Bir diğer vaat ise, tedarik zincirinde, birkaç tedarikçinin birkaç partide ürettiği ürünlerle ilgili bir sorun görülmesi durumunda, satış sonrası şikayetlerden oluşan geri bildirimlerdeki benzersiz kimlikler sayesinde sorunun kaynağına getirilebilmesidir.
Gıda zincirleri gibi perakende zincirinin farklı dallarında büyük önem taşıyan son kullanım tarihleri de RFID teknolojisi ile kolaylıkla takip edilebilmektedir.
Çerezleri, web sitemizi nasıl kullandığınız hakkında bilgi toplamak ve müşteri deneyimimizi geliştirmek için kullanıyoruz.
Daha fazla bilgi edinmek için gizlilik politikamızı okuyun.
Kabul Et