Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Makine Öğrenmesi, Rfid Tekstil Etiketlerinin Okunmasın Yardımcı Oluyor

Birkaç çamaşırhane şirketi yanlış etiket okumalarının önüne geçebilmek için makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak ve fiziksel rf kartları ile eşik tanımlaması gerektirmeden hızlı bir sistem kullanmaya başladı.

Sistemi geliştiren firma, çamaşırhane şirketlerinin yanlış etiket okumalarını dikkate almamak ve daha iyi okuma sonuçları elde etmek için makine öğrenmesini kullanmaya başladı. Rfid etiket okuyucuları ile yeni bir tekstil yönetim sistemini piyasaya sürmüş oldular. Bir kaç şirket 2020 yılının sonlarından itibaren pilot uygulamayı kullanmaya başladılar. Şuan tam dağıtım gerçekleştiriliyor. Sistem, hangi okumaların istendiğini ve hangi okumaların dikkate alınmaması gerektiğini öğrenen algoritmadan oluşuyor.

Firma çamaşırhane ortamının rfid’ler için kısmen zorlu olduğunu söylüyor. Rfid etiketlerin okunması sırasında iş akışların kesintiye uğramaması ve okuyucu menzilinde kalması gerekiyor. Ancak akış içerisinde olmayan etiketler okunamayacak ya da yanlış okunacaktır. Şirket makine öğrenimin geliştirirken hatalı okumaları engellemek için tasarlamıştır.

Makine Öğrenmesi’nin Çalışması

Ağ büyük miktarda veri ile eğitilmiştir. Makine öğrenimi, Rfid okuyucuların özel olarak programlanmadan rfid etiket okumalarını öğrenmesi ve ayırt etmesini sağlayan bir yapay zekadır. Elde edilen veri kümeleri, direkt makine öğrenimi yazılımının ortak nesneleri bulmasına ve makinenin kendi kararlarını vermesi için bir model oluşturulmuştur. Ayrıca bu veriler ağdaki diğer modeller ile paylaşılarak daha fazla öğrenme sağlanabilecektir. Makine öğrenimi işlevi, sistemin yanlış okumaları tanıması ve dikkate almasını sağlar. Makine öğreniminin bir diğer önemli özelliği ise bir çok farklı model oluşturulmasıdır. Bu sayede her model farklı etiketi okuyabilecektir. Firmalar bu modelleri kendi tesislerine entegre etmekte sorun yaşamayacaklardır.

Sonuç Olarak;

Rfid teknolojisi, yapay zeka ve makine öğrenimi ile birlikte daha az hata ile zorlu koşullarda da aktif olarak görevini sürdürebilir. Sizde Rfid teknolojisi hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız 0850 441 6666 adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Rfid ürünlerini incelemek ve satın almak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler