Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

İot ile Uzak Adalardaki Tatlı Su Takibi 2024

Yeni zelandalı bir iot firması Cook Adalarındaki mevcut suyu tespit etmek ve iletmek için güneş enerjisi ve iot teknolojisi kullanıyor. Şirket yakında uydu bağlantısını kullanarak uzun menzile sahip bir çözüm ile adalardaki tatlı su kıtlığını yönetmeyi hedefliyor. Şirketin amacı, yöneticilerin potansiyel eksiklikleri anlamasını ve bunlara çözüm üretmeleri için tatlı su tutma alanlarındaki tatlı su doluluk seviyeleri hakkında gerekli verileri sağlamak. Sistem sensörler ve ağ geçitlerine yerleştirilen yongalar ile sağlanıyor.

Uçtan uca su takip sistemleri, anakara ve adalarda yaşayan izole toplumları hedefliyor. Sistem ilk olarak yeni zelanda da test edilmiştir. Şirket, Yeni Zelanda bakanlıkları yardımı ile güney pasifikte bulunan adalarda kullanım gerçekleştiriyor. Cook adaları toplam 15 adet adacıktan oluşan ve 240 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır. Adalarda yaşayan insanlar tatlı su ihtiyaçları için tatlı su tanklarına ve rezervuarlarda tutulan yağmur suyu ile karşılarlar. Bu sebeple kuraklık durumlarında su seviyeleri çok fazla önem taşır. Su tükenirse ada sakinleri hükümetin gemiler ile içme su getirmesini beklemekten başka çareleri kalmaz. Bu nedenle su krizini hızlıca çözmek oldukça önemlidir.

Su seviyesinin takibi halkı bilgilendirmenin yanı sıra kuraklık ile mücadelede de önemli bir rol alıyor. Bu sebeple şirket, tankların su seviyesinin takibini uzaktan yapabilen bir iot çözümü geliştirdi.

Tatlı Su Takibi
Tatlı Su Takibi

Gerçek Zamanlı Tatlı Su Takibi

Şirket tarafından geliştirilmiş yazılım, gerçek zamanlı su takibi sunuyor. Ayrıca su seviyeleri kritik seviyelere indiği zaman gerekli kişilere konu hakkında bir bildirim gidiyor. Gerçek zamanlı uyarılar sayesinde yöneticiler halkı hızlıca bilgilendirir. Ayrıca yedek su yardımı konusunda hızlı çözüm üretmeye yardımcı olur. Ayrıca geliştirilen yazılım sayesinde havanın kuraklık durumu, su tüketim hızı gibi verilerle suların ne zaman tükeneceği hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Şirket uydu ağını daha da genişletmek için uzay ajansları ile ortaklık kuruyor. Bu sayede daha fazla adaya bu hizmeti sunma imkanına erişebilecekler.

Tatlı Su Takibi
Tatlı Su Takibi

Sonuç Olarak;

Anakara ile bağlantısı olmayan ve doğal kaynak suyuna sahip olmayan bölgelerin mevcut su durumlarını takip etmek için iot teknolojisinden faydalanılıyor. Bu sayede temel ihtiyaçlardan biri olan su kritik seviyelere inmeden ada sakinlerine gerekli yardımlar gerçekleştiriliyor. Uzun vadede toplanan verilerin işlenmesi ile daha net sonuçlar alınabilecektir. Bu sayede tatlı su problemi minimum seviyeye indirilmiş olacaktır.

İot ve Rfid Teknoloji Hakkında Ayrıntılı Bilgi Almak İçin 0850 441 66 66 Adresinden Ulaşabilirsiniz. Ayrıca mağazamızı da buradan ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler