Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

NFC Etiketi Nedir?

Nfc etiketi, nfc’nin hayatımıza girmesi ile birlikte merak edilen bir konu olmuştur. Kısaca bilgi vermek gerekirse nfc etiketi bulunduğu menzil içindeki nfc okuyucu tarafından okunabilen mikroçiplere sahip etiketlerdir. Nfc Etiketi, nfc özelliklerine sahip telefonlarda veri aktarımına imkan tanır.

NFC Etiketi Nedir
NFC Etiketi Nedir

Başlıklar

Nfc Teknolojisi

Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte akıllı telofanlar hayatımızda büyük bir yer kaplıyor. Akıllı cihazlar ne kadar gelişmiş olursa çevresi ile iletişim kurmakta o kadar kolay olur. Nfc bu akıllı cihazların çevresi ile iletişim kurarak başka cihazlarla veri aktarımını gerçekleştirir. Nfc çığır açmış bir teknoloji değildir. Bluetooth ya da wifi gibi kablosuz radyo iletişimi standartıdır. Rfid, Nfc’nin yakın akrabasıdır. Nfc aynı rfid gibi çalışır. Fakat daha yakın çalışır ve kişiseldir. Rfid’yi uzak mesafelerde kullanmak mümkün iken nfc okuyucular 10 cm aralığında çalışırlar. Nfc’lerin rfid’den farkını daha ayrıntılı öğrenmek isterseniz rfid-nfc farkı yazımızı okuyabilirsiniz.

Nfc Etiketi Nasıl Çalışır

Nfc etiketleri bahsettiğimiz gibi radyo dalgaları üzerinden iletişim kurar. İki cihaz nfc etiketi ve okuyucu veri alışverişinde bulunurlar. Nfc etiketi, okuyucudaki anteni aktifleştirmek için radyo dalgaları gönderir. Alıcı bilgi alışverişini sona erdirmek için bilgileri doğrular. Nfc etiketleri tek bir alıcı ile iletişim kurarlar. Bu sayede meyadana gelebilecek hataların en aza indirilmesi hedeflenir. Nfc etiketi ile ödeme işlemleri sırasında yongalar arasında şifreli bir veri alışverişi gerçekleşir. Bu sayede cüzdanlarında kart taşımadan telefonlarında sakladıkları bilgiler ile ödeme yapabilirler.

NFC Etiketi Nedir
NFC Etiketi Nedir

Nfc Etiketleri Üzerine Hangi Bilgiler Yazılabilir

Nfc etiketlerin üzerine bir çok bilgi yazdırabilirsiniz. Bazı kullanımlar ise özeldir. Örnek vermek gerekirse;

  • Bir uygulamayı açma kapama işlemi
  • Bluetooth aç kapa işlemi
  • Wi-Fi etkinleştirme ve kapatma işlemi
  • Gps’i etkinleştirme ve devre dışı bırakma işlemi

Nfc Etiketleri Nasıl Popüler Oldu

Nfc uzun yıllardır mevcuttur. Fakat son yıllarda nfc teknolojisi popülerlik kazandı. Bu popülerliğin temel sebebi şirketler temassız uygulamaların sağlayıcısı kabul etmeleriydi. Temassız ödemelerin pandemi ile artmasıyla hayatımızda büyük bir yer edindiler. Başlangıçta küçük alışverişler için tasarlansa da artık en yaygın ödeme yöntemlerinden biri olmuştur. Günümüzde 2 milyardan fazla nfc cihaz mevcut.

Nfc Etiketlerin Ticari Faydaları Nelerdir

Uygun Fiyatlı

Nfc etiketleri dijitale dönüşümde en kolay ve ucuz yollardan biridir. Temassız ödemeler günlük işlerde müşteri ile çalışan arasındaki bağı önemli ölçüde iyileştirir. Örnek vermek gerekirse spor salonuna, sağlık merkezlerinde özel tanımlanmış yerlere, çalışma ofisiniz gibi yerlere girişlerde nfclerden faydalanabilirsiniz.

Çevre Dostu

Nfc etiketleri kağıt kullanarak yapılabildiğinden mevcuttaki plastikten üretilen kartların kullanımını azaltırlar. Bu sayede çevre dostu bir şekilde işletmenizi geliştirebilirsiniz.

Güvenli Teknoloji

Nfc etiketler, alıcılar ile temaslarını olabildiğince yakından gerçekleştirirler. Bu sayede saldırganların iletişimlere sızma ihtimalleri karşı kullanıcıları korur.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler