Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid ile Eşya Kayıplarını Önleme 2024 uygulamaları

Avrupalı bir şirket, eşya kayıplarını önlemek için rfid teknolojisinden yararlanarak elektronik eşya takibi (EAS) yayınladı. Sistem, perakande sahiplerine mağazadan çıkarılan ürünleri ve bunu hangi tarih ve saatte gerçekleştirildiğini tespit etmek için uhf rfid ile modüler bir yaklaşım sunuyor. Sistem ile sonrasında personeller için de uyarı tetikletebilirsiniz. Bu teknoloji RFID anten ve okuyucular ile çalışan bir sisteme sahip. Bu sayede mağazalarda kayıpların önüne geçiliyor. Teknoloji envanter yönetimi için hem eas hem de rfid teknolojisini kullanıyor. Sistemin hedef pazarı; lojistik, elektronik, market, giyim mağazalarını örnek gösterebiliriz. Firma müdür ürünün amacının mağaza giriş ve çıkışlarında 360 derecelik bir görünürlük sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Yeni Nesil Ürünlerin Güvenliği ve Eşya Kayıpları

Geleneksel eas sistemleri mağaza sahiplerine ürünün satın alınmadan mağazadan çıkarılmaya çalışması hakkında bilgi verir. Ürünlere yerleştirilmiş etiketler mağazadan çıkarılması durumunda alarm durumuna geçiriliyor. Fakat rfid ile entegre edilen bu uygulamada hangi ürünün uyarıyı tetiklediği de sistem tarafından bildiriliyor. Ayrıca güvenlik dışında pazarlama yöntemi içinde sistemi kullanmak mümkün. Mağaza sahipleri hangi ürünlerin daha çok denendiğini otomatik bir şekilde tespit etmek isterse satış noktaları ve soyunma odalarında da ürünlerin benzersiz kimlikleri okuyucular tarafından algılanabilir. Bu sayede ürünlerin satışı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rfid ile Eşya Kayıplarını Önleme
Rfid ile Eşya Kayıplarını Önleme

Daha Performanslı Okuyucu Çözümleri

Geleneksel eas çözümleri söz konusu olduğunda rfid ile bazı zorluklar ortaya çıkmıştır. Rfid’ler metal veya sıvılar ile çevrelendiği zaman iletim sorunları ile karşılaaşabilirler. İnsan vücudu sıvı ile kaplı olduğundan ve etiketleri kötü niyetli biri saklıyorsa iletim engellenecektir ve ürün çalınma tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Ayrıca kapı yakınlarında sergilenen ürünlerden ötürü istenmeyen okumalar gerçekleşebiliyor. Üretilen sistemin bu gibi durumlardan etkilenmemesi için daha optimize şekilde geliştirildiği ifade ediliyor. Sistemi geliştiren firma müdürü %95 üzerinde olumlu okuma yaptıklarını belirtiyor. Sistemi firma sahipleri kendi bulut sistemleri üzerinden kontrol edebileceği gibi firmanın bulut sistemini de tercih etmeleri mümkün.

Sonuç Olarak;

  • Elektronik eşya gözetimini rfid ile gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, ürünlerinin güvenliği için eas çözümlerini kullanabilirler.
  • İlgazi rfid ve iot teknoloji şirketi olarak rfid çözümlerimize göz atabilirsiniz. Ayrıca rfid etiket ve okuyucuları incelemek isterseniz mağazamıza göz atabilirsiniz.
5/5 - (1 vote)
Kategoriler