Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid Ve Barkod Arasındaki Farklılıklar

Radyo Frekanslı Tanımlama (Rfid) ve barkod, nesneleri tanımak ve izlemek için kullanılan teknolojilerdir. Ancak bu iki teknoloji arasında bazı temel farklılıklar mevcut:

  1. Çalışma Şekli: Rfid etiketleri, verileri iletmek için radyo frekansı teknolojisini kullanır. Barkodlar ise kod üzerindeki siyah beyaz çizgileri okumak için lazer ışınlarını kullanan tarayıcılar tarafından okunurlar.
  2. Menzil: RFID etiketleri, barkodlara göre daha uzun menzile sahiplerdir. Rfid etiketleri belli bir mesafeden okunabilirken, barkod etiketlerinin okunabilmesi için lazer tarayıcıya yakın bir yere yerleştirilmesi gerekir.
  3. Kapasite: Rfid etiketleri, barkod etiketlerine göre daha fazla bilgi depolayabilmektedir.
  4. Hız: Aynı anda birden fazla rfid etiket okuması gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca rfıd etiketleri barkodlardan daha hızlı bir şekilde okunurlar.
  5. Maliyet: Rfid etiketleri, barkodlara göre maliyetleri daha yüksektir.

Genel olarak, Rfid teknolojisi barkodlardan daha gelişmiş bir teknolojidir ve kullanıcılara avantajlar sunmaktadır. Fakat düşük maliyete sahip olması ve basit yapıları sebebiyle barkodlar yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.

barkod
Rfid Ve Barkod Arasındaki Farklılıklar 2

Rfid Etiketleri Güvenli Mi?

Rfid etiketlerinin kullanımı oldukça güvenlidir. Verileri iletmek için radyo frekansı (RF) teknolojisi kullanılır. RFID etiketlerinin kullandığı RF enerji seviyesi, cep telefonlarının kullandığı enerjiden çok daha düşüktür.

Rfid teknolojisinin mahremiyeti ortadan kaldırabilecek şekillerde kullanılma potansiyeline sahip olduğunu bilmelisiniz. Örnek vermek gerekirse, RFID etiketleri, bir kişinin hareketlerini kişinin bilgisi dışında izlemek için kullanmak mümkündür. Bu endişeleri ortadan kaldırmak için bazı ülkeler RFID teknolojisinin kullanımını düzenleyen bazı kanun ve yönetmelikler çıkarmıştır.

Rfid Etiketleri Saldırıya Uğrar Mı?

Her teknolojide olduğu gibi, Rfid etiketlerinin de saldırıya uğrama olasılığı vardır. Ancak, şifreleme ve güvenli protokollerin kullanıldığı durumlarda bu risk minimum seviyeye inecektir. Ayrıca Rfid etiketlerine ek bir koruma sağlamak için erişim kontrol sistemleri gibi diğer güvenlik önlemleri uygulanır.

4.4/5 - (5 votes)
Kategoriler