Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid Geçiş Sistemleri Nedir?

Radyo frekansı tanımlama (Rfid) erişim kontrolü, insanları, nesneleri veya hayvanları tanımlamak için Rfid etiketleri adı verilen küçük ve kablosuz yongalar kullanan bir teknolojidir. Rfid etiketine bir radyo frekansı sinyali gönderen RFID okuyucu, etikette bulunan benzersiz bilgileri okumak için bu işlemi gerçekleştirir. Etiket daha sonra benzersiz bilgilerini okuyucuya geri ileterek yanıt verir. Rfid geçiş sistemleri, belirli alanlara erişimi kontrol etmek için genellikle ofis veya apartmanlar gibi binalarda kullanılmaktadır. Örneğin, bir kapıya veya başka bir giriş noktasına erişim izni vermek veya reddetmek için bir Rfid geçiş sistemi kullanabilirsiniz.

rfid geçiş sistemleri

RFID Geçiş Sistemleri İçeriği

Bir Rfid geçiş sistemini kullanmak için, bireylere kartı veya anahtarlığı bir Rfid okuyucunun önünde okutarak kapıları açmak için kullanabilecekleri bir Rfid kartı veya anahtarlık verilmelidir. Okuyucu daha sonra RFID etiketinin bilgilerini doğrular ve sistemde ayarlanmış olan izinlere göre erişimi kabul eder veya reddeder.

RFID geçiş kontrol sistemleri, anahtar tabanlı sistemler gibi geleneksel erişim kontrol sistemlerine göre çeşitli avantajlar sunar. Örneğin, Rfid sistemleri fiziksel olarak bir anahtar takmaları veya bir kartı kaydırmaları gerekmediğinden kullanıcılar için daha uygun olur. RFID etiketlerini çoğaltmak zor olduğundan ve RFID okuyucuları kopyalama işlemini algılayabildiğinden, RFID sistemleri daha güvenlidir.

Rfid ürünlerimizi incelemek için: ilgazi.com/shop adresini ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler