Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Barkod Okuyucu Nedir ve 865 Mhz Barkod Okuyucu Fiyatları

Barkod okuyucuları genellikle şirketler tarafından tercih edilir. Barkodlarda bulunan bilgileri yakalamak için barkod okuyucular kullanılır. Barkod tarayıcıları; tarayıcı, ışık kaynağı, mercek ve optik darbelerini elektriksel darbelere çeviren ışık sensöründen oluşur. Bir çok barkod okuyucu türü bulunmaktadır.

RFID ve Barcode
RFID ve Barcode

Başlıklar

Barkod Okuyucu Çeşitleri

El terminali Barkod Okuyucu

En çok tercih edilen barkod okuyucu çeşitlerinden biridir. Kablosuz yapısı rahat bir şekilde taşımaya imkan sunar. Belirli bir hafızası vardır ve programlanabilme özelliğine sahiptirler. Maliyet bakımından diğer barkod okuyuculara göre fazla olsa da diğer barkod okuyucuların yaptığı işleri kolaylıkla yapmaktadır. Depo, lojistik, perakende, imalat, varlık takibi gibi bir çok kullanım alanı mevcuttur. İlgazi Teknoloji bünyesinde bulunan Rain Rfid Mobil Okuyucu‘nun Teknik özellikleri ve performansı hakkında ayrıntılı bilgi almak için göz atabilirsiniz.

Görüntü Tarayıcı

Bu tarz tarayıcılara görüntü tarayıcısı da denilebilir. Barkodun görüntüsünü yakalamak için kamera teknolojisinden faydalanılır. Barkodları uzak mesafelerden tespit etmek için görüntü işleme teknolojisini kullanır.

Lazer Barkod Okuyucu

Lazer Barkod okuyucuları elde veya sabit şekilde kullanmak mümkün. Barkod kodlarını okumak için onlara yakın olması gerekmez. Barkodu okumak için ayna ve lensler kullanırlar. En önemlisi büyük ve uzun mesafedeki barkodları rahat bir şekilde okur.

Kablosuz Barkod Okuyucu

Kablosuz barkod okuyucuları barkodları taramak ve elde edilen verileri kablosuz olarak bir bilgisayara iletmek için kullanılan bir cihazdır. Genellikle perakende, depolama ve bir bilgisayara bağlı olmadan barkodları hızlı ve doğru bir şekilde taramanın gerekli olduğu ortamlarda kullanılırlar.

Kablosuz barkod okuyucular, barkodu taramak için kullanılan yerleşik bir lazer veya görüntüleme sistemine sahip küçük, taşınabilir cihazlardır. Barkod okuyucu, bilgisayarla veya diğer cihazlarla Bluetooth veya Wi-Fi gibi bir kablosuz haberleşme teknolojisi kullanarak iletişim kurar.

Kablosuz bir barkod okuyucu kullanırken, cihazı barkoda kadar tutmanız ve tetik düğmesine basmanız yeterlidir. Barkod okuyucu, barkodu okuyacak ve verileri kablosuz bir şekilde bilgisayara iletecektir. Kablosuz okuyucular verileri işler. Daha sonra barkodda yer alan bilgileri yazılımlarla birlikte çalışanlar tarafından kullanılırlar.

Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır

Barkod okuyucuları insan gözüne benzetebiliriz. Bir barkodda yer alan bilgileri okumak için okuyucuya ihtiyaç vardır. Barkoddaki boş ve dolu alanları farketmek için ışık kullanır. Yansıyan ışığı tarayıcı yakalar ve sayısal bir kod dizisine dönüştürür. Barkod okuyucular genel olarak LCD ışığı ya da lazer kullanır. Barkod üzerinde bulunan siyah – beyaz deseni yakalar ve iletişimde oldukları bilgisayarlara iletirler. Teknolojinin hızla gelişmesi ile barkod okuyucular bir çok farklı alanda kullanılmaya devam ediyor. Kamera teknolojilerinin de gelişmesi barkod yakalama ile entegre kullanımı arttırdı.

BARKOD OKUYUCU
BARKOD OKUYUCU

Barkod Okuyucu Kullanım Alanları

Barkod okuyucularını bir çok alanda kullanırken görebilirsiniz. Bu alanlardan bazıları şu şekilde sıralayabiliriz.

Kütüphane Yönetimi

Her kitaba yerleştirilen barkodlar sayesinde kitapların mevcudiyet durumlarının kolay bir şekilde takip edilmesini sağlar. Kütüphaneye barkod okuyucu sistemini kurularak kitaplar hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu sayede personelin iş gücü azalacaktır .

Envanter Takibi

Barkodlar ürünlerin daha hızlı tanınmasına olanak sağlar. Bu sayede personellerin yapacağı hatalar minimuma indirgenirgenerek işletmenin gelir kaybına engel olunur. Ayrıca her satışta otomatik güncelleme yaparak mevcut ürün stoğunu aktif bir şekilde takip edebilirsiniz.

Bilet İşlemleri

Biletlerin kullanıldığı yerlerde bilet işlemleri zaman alır bundan dolayı sıralar oluşur. Kuyrukta beklemek insanlar için can sıkıcı bir durumdur. Fakat yetkili kişilerde bulunan tarayıcı ile biletlere yerleştirilen barkodu okutarak bu işlemleri en hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Lojistikte Barkod Okuyucular

Lojistikte farklı ürünlerin beraber taşınması hatalara sebep olacağı gibi ürünlerin yanlış kişiye ulaşmasına da sebep olur. Fakat barkod okuyucular sayesinde bu hataları minimuma indirebilirsiniz.

Sağlık Sektörü

Cerrahi ekipmanların listesi, ilaçlar, hasta numuneleri gibi ürünlerin daha kolay takip edilmesi için barkod okuyucu sistemlerine ihtiyaç duyu. Ayrıca hastalara takılan rfid bileklikler ile doktorlar hastaların tedavi durumunu rahatlıkla takip edebileceği gibi gerektiğinde hızlıca müdahale eder.

Kafelerde Barkod Okuyucu Nasıl Kullanılır?

Kafelerde bilgileri sisteme hızlı ve doğru bir şekilde girmek için kullanılırlar. Barkod okuyucuları kafelerde şu şekilde kullanabilirsiniz:

  1. Barkod okuyucunun bilgisayara bağlı ve açık olduğundan emin olmalısınız.
  2. Daha sonra barkottan gelen verileri işlemek için kullanılacak yazılımın açık olması gerekir. Bu bir POS sistemi, envanter yönetim yazılımı veya başka bir program olabilir.
  3. Barkodu taramaya hazır olduğunuzda, barkod okuyucuyu etikete tutmanız ve okuyucunun üzerindeki tetik düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Barkod okuyucu sonrasında barkod etiketini tarayacak ve verileri bilgisayara yansıtacaktır.
  4. Barkod satılan bir ürünü temsil ediyorsa, kullanılan yazılım ürünle ilgili fiyat ve geçerli indirimler hakkında bilgi verecektir. Kafe çalışanı daha sonra müşterinin ödeme bilgilerini girerek işlemi tamamlar.

Kafe çalışanları okuyucuyu kullanarak işlemleri hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirir. Ayrıca envanter yönetimini sağlarken zamandan tasarruf eder ve hata riskini en aza indirger.

Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar

Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.

  • Barkoda gömülmüş bir web sitesine ulaşabilirsiniz
  • Sesli aramaya yönlendirilebilirsiniz
  • Kampanya reklamları görüntüleyebilirsiniz
  • Harita üzerinden yol tarifine ulaşabilirsiniz

Rfid çözümlerini incelemek isterseniz buraya göz atın.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler