Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

İot İle Uçuş Öncesi Kontrolleri Gerçekleştirmek

Bir havayolu şirketi uçuş öncesi kontrolleri hızlı şekilde yönetmek için iot teknolojisini kullanıyor. Kablosuz sistem ile çalışanlar ellerinde tabletler ile uçuş öncesi kontrolleri gerçekleştirebilirler. Bu sayede çalışanlar manuel olarak kağıt ve kalem ile yaptığı bu işlemleri otomatik yaparak zamandan tasarruf sağlarlar. Sistem bilgilerin depolanması için bulut yazılımları ile desteklenmektedir. Uçuşlar güvenli olsa da teknik aksaklıklar kötü sonuçlara sebep olur. Sistem tehlikeli ve yabancı nesnelerin aranmasını, yangın söndürücü ve el feneri gibi acil durum ekipmanların çalışma durumlarının kontrolleri sağlanır. Geleneksel yöntemlerde bu işlemleri manuel bir şekilde yaparsınız. Fakat işlerin iot ile dijitalleşmesi sayesinde çalışanlar birbirinden haberdar şekilde dijital ortamda kontrolleri gerçekleştiriyor.

Sistemin Çalışma Şekli

Havayolu çalışanları kontrol listesini kontrol etmek için uçak içinde ilerlerken İpad ya da iphone kullanırlar. Uygulamayı açtıktan sonra uçak ve o uçağa ait kontrollerin bulunduğu listeyi seçersiniz. Ekip üyelerinin hepsi aynı uygulamaya erişebilir ve entegre şekilde görüntüleme gerçekleştirir. Bu sistemin manuel işlemlere göre avantajı ayrı ayrı birleştirme gerçekleştirilmemesidir. Kontrolleri gerçekleştirirken her öğe ve hata varsa gereken ekipmanların düzeltilmesi gerektiğine dair işaretlenir. Wi-fi bağlantısı ile de elde edilen verileri bir sunucuda yönetebilirsiniz. İnternet bağlantısı olmayan yerlerde ise uygulamayı çalıştıran sistemler BLE veya P2P Wi-Fi İle birbirleri ile iletişim kurarlar. Bu teknoloji ile herhangi bir ipad ya da iphone kullanarak verileri okur ve yazabilirsiniz.

uçuş öncesi kontrol

Uçuş Kontrol Verilerini Gerçek Zamanlı Paylaşma

Uçuş öncesi kontroller sırasında elde edilen veriler ve sorunlar sistem üzerinden paylaşabilirsiniz. Bu sayede çalışanlar daha iş birliği içinde olurlar. Örnek vermek gerekirsek bir acil durum ekipmanı çalışmaz durumdaysa sistem üzerinden belirtirsiniz ve diğer çalışanlar bu ekipmanı hızlı bir şekilde değiştirir. Şirket hala teknolojiyi geliştirdiklerini ve sağladığı faydalar konusunda net bir rakam vermenin doğru olmadığını ifade ediyor.

Sonuç Olarak;

İot teknoloji sayesinde uçuş öncesi kontrolleri gerçekleştirirken manuel yöntemler yerine iot çözümlerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede çalışan personelin iş yükü azalır ve daha hızlı çözümler bulunmasına yardımcı olur. Sizde rfid ve iot çözümleri hakkında bilgi almak isterseniz 0850 441 66 66 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler