Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Iot (Nesnelerin Interneti) Covid- 19 Aşılarının Dağıtımında Yer Alıyor

2020 yılı, pandemi gibi sıra dışı bir zorlukla geldi. Iot Covid- 19 aşılarının dağıtılması ve teslim edilmesinde yardımcı olmaktadır. 2021 yılı ise ilaç şirketlerinin ve devletlerin üzerinde çalıştığı Covid 19 aşısı umudu ile bir nebze de olsa hayatımıza pozitiflik kattı. Ancak , aşıların dağıtımı sürecinde şirketler, hastaneler, lojistik hizmetleri bazı sıkıntılarla karşı karşıya geldiler. Acaba aşılar tam zamanında teslim edilebilecek mi, doğru sıcaklık kontrolü sağlanabilecek mi gibi…

Dünya çapında aşıların dağıtımında derece– bazı durumlarda (-70) santigrattır. Iot tabanlı sensör teknolojileri, bu zorlu dağıtım zincir sürecini yönetmeye ışık tutabilecektir. Lojistikte özellikle soğuk zincir dağıtımlarında, farklı koşullar sağlanmalıdır. Bazı vakalarda güç önceliklendirilmelidir. Böylelikle uzun seviye ve düşük güç tüketimi sunan IoT teknolojisi doğru çözüm olur. Bu tip teknoloji, aynı zamanda geniş ve zorlu coğrafik bölgelerde araçların kolayca izlenmesini ve konum belirlemesi sağlar.

covid asisi
Covid Aşısı Rfid

Iot teknolojileri, sadece sıcaklıkla sınırlı olmadan ayrıca nem, şok ve diğer parametreleri de içine alarak şirketlerin ürünlerini tedarik zinciri üzerinden izlemelerini sağlar.

COVID-19 aşısı dağıtımı, sıcaklık kontrolünün üzerine çok düşmüştür. Çünkü, aşılar sağlık birimlerine taşınma esnasında doğru sıcaklık derecesinde olması gereklidir.

Iot teknolojisinin kullanımı, insan hatasını azaltır. Sensörler, gerçek zamanlı izleme yaptıklarından, sıcaklığın istenilen seviyenin çıkmamasını sağlar. Yaşadığımız şu zorlu dönemde, aşılar insanlık için bir umut ışığı olur. Iot teknolojisi de aşıların güvenli bir şekilde dağıtılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler