Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Vakko Türkiye’deki RFID Sisteminin Öncüsü – Vakko RFID

Üretim Merkezi

Vakko rfid

Vakko, Cumhuriyet döneminden günümüze, Türkiye’de giyim ve kuşam alanında ilkleri gerçekleştiren, RFID konusundada öncü bir moda markası olmuştur .Bu nedenle , kıyafet devrimi sonucu ortaya çıkan Şen Şapka’dan başlayıp, Türkiye’de değişmekte olan toplumsal ortam sonucunda Vakko’nun mağazacılık alanında da önemli atılımlar yapmasına yol açmıştır.1962 yılında açılan İstanbul Beyoğlunda mağaza açarak başlar ve Türkiye’nin bir başka büyük şehirlerinde açtığı mağazalarını Batılı anlamda ilk büyük moda merkezlerinin kurulmasına da öncü olmuştur. Çoğunluğu mimar Abdurrahman Hancı tarafından tasarlanmaktadır. Vakko – Vakkorama mağazaları  yanında barındırdığı sanat galerisi gibi sosyal mekânlarda etkinlik düzenlenmektedir. Bu sebeple Vakko’nun liderlik, devamlı gelişim ve değerlerle dünya pazarlarına girmektedir. Dünya modasını Türkiye’ye, Türk modasını dünyaya tanıtma amacıyla yeni mağazalar açıp hızlı bir şekilde büyümektedir.

Vitali Hakko

Vitali Hakko, cesur, özgür ve zamanının ilerisinde bir karaktere sahipti. Yaratıcılığı, keskin iş zekası ve hayallerini gerçekleştirme tutkusu, başarı hikayesinde önemli roller oynadı. Hakko, kendi sezgilerine kulak veren, risk alan, yenilikçi bir hareket adamıydı. İmza stili, kendi vizyonunun bir yansımasıydı. Rahat ve şık, zamansız tasarımlar yaratmaya inanıyordu.

Vakko’yu kurarak kısa sürede, Türkiye’nin moda endüstrisinde ve pek çok alanda devrim yarattı. Bununla birlikte, eğitime, kültüre ve sanata katkıları da eşit derecede önemliydi. Hakko’nun yaklaşık bir asır önce başlayan hikayesi ve ilham verici vizyonu, ilk günden bugüne Vakko’nun değerlerini şekillendirmeye devam ediyor.

“Moda insanın kendini ifade etme şeklidir. Kendi kimliğini oluşturmak ve giyim ile kişiliği sergilemekle ilgilidir.”

Ürün Kalitesi Nasıldır?

Vakko müşteri memnuniyeti odaklı çalışarak, bütün işletmeler gibi devamlı olarak ürünlerinde yenilik yapıp ürün kalitesini arttırmak için çalışan bir işletmedir. Ancak teknolojik araştırma ve çalışmalarını destekleme, kendi teknolojisini ve ürün kalitesini teknolojik yeniliklere göre geliştirmeyi amaç edinerek çalışmalarında , kesim ve dikiş masalarını, tüm elektronik lazerli modern teknolojiyle yenileme gibi faaliyette bulunmuşlardır. Bu nedenle, Vakko Fabrikada Bilgisayar Destekli Tasarım sistemleri kullanılmaktadır. Bilgisayarlı desen, üretim kalıpları ve şablon hazırlanması, konfeksiyon gibi birçok bölümler bulunmaktadır. Bununla birlikte, fabrika’ da emprime baskı makinelerinin kullanılmasıyla dünya çapındaki benzerleriyle aynı nitelikte olmasına dikkat edilir. Vakko, bu teknolojileri kullanarak Avrupa’ nın sayılı markalarıyla rekabet halinde olmuştur. Kalite düzeyine ulaşma ve müşterilerinin kendisinden beklediği yüksek kalite seviyesini tutturmuştur. Bunu sürdürerek markasının yüksek kaliteyle özdeşleşmesini sağlamaktadır.

Başarısı ve çizgisi ile moda sektörünün öncüsü tartışmasız vakkodur. RFID teknolojisi ile de ürün takibi sisteminde bir çok başarıya imza atıyor. Bundan dolayı Tekstil ve perakende sektöründe yeniliklere her zaman açıktır.

Vakko “Bahise Kurt” önderliğinde başlattığı rfid projesi ile rfid de şu an olduğu konuma gelmeyi başarmıştır. Tekstil ürünlerinin lojistik yönetimi, mağazacılık uygulamaları ve bir çok kararlı yaklaşım süreçleri hızlandırmıştır.

Tüm ürünlerin rfid etiketler ile donatılması ürün bazlı takibi kolaylaştırmıştır. Mağazalardaki sayım ve ürün bulunabilirliği de bu teknolojinin en büyük faydalarındandır.

RFID Uygulamalarının Kullanım Alanları
Rfid sistemlerinin hızlı gelişimiyle hayatı kolaylaştırmış ve sistemlere sağladığı imkânları gibi etkenler RFID uygulamalarının sayısı artmıştır. Bazı yaygın olarak kullanılan uygulama alanları vardır.;
1.Üretim alanında ürünlerin, bulundukları konumları takip etmek için kullanılmaktadır.
2.Sevkiyat ve teslim alma, depolama, perakende satış noktası, envanter yönetimi gibi alanlarda kullanılmaktadır,
3.Kasada temassız ödeme işlemlerinde kullanılır,
4.Bilet satış ve doğrulama alanları etkinlik gibi alanlarda kullanılır,
5.İade işlemlerinde kullanılır,
6.Hastaneler hastaların tanınması, takibi ve güvenliğinde kullanılmaktadır,
7.Ulaşım alanında geçiş ücreti toplama, araç hırsızlığını tespit etmek , araç hızı takibinde kullanılır.
8.Spor alanında parkur zamanlamasında takip işlemlerinde kullanılmaktadır,
9.Havayolu Endüstrisi: Palet bagajı , güvenliği ve kontrolünde kullanılmaktadır.
10-Otopark sistemlerinde kullanım alanı bulmuştur.
11-Sağlık sektöründe ilaç ve medikal cihaz sisteminde kullanılmıştır.

Kullanım Alanları hakkında ayrıntılı bilgi almak için ilgazi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Rfid etiketleri ne için kullanılır?
RFID etiketleri, bir varlığı tanımlamak ve içerisinde bulunan bilgilerin okuyucuya ulaştırmak için radyo frekansı kullanılmaktadır .Etiketlerin, izlemeyebilmek için radyo frekansı teknolojisi kullanmaktadır. Radyo frekansı vasıtasıyla etiketler, bilgileri alan ve kolaylık oluşturması için kullanılan okuyucuya etiketten veri iletmektedir. RFID etiketlerin araçları, evcil hayvanları , bagaj kontrolünde ,stokları, ve hatta hastaları takip etme, tanımlaması ve güvenliğinde pek çok sayıda kullanımı vardır. Anten, radyo dönüştürücüsü ve çip ile inşa edilmektedir. Rfid etiketler nesnelerin üzerine yerleştirilmiştir. Genellikle çeşitli bilgilerin ve benzersiz tanımlayıcıları depolamak için bir veya daha fazla belleğe sahiptir.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler