Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid Bileklik Nedir?

RFID teknolojisi, benzersiz bilet bilgisini ya da katılımcıların hakkındaki bilgiyi tutan küçük çiplerdir. Rfid bileklikler giyilebilir cihazın içine yerleştirilebilmektedir. VIP geçişi, katılımcının etkinlik biletleri, etkinlik sırasında ödeme işlemi ve daha fazlası için kullanılabilmektedir. Yeni gelir akışını açması için konser bilekliğinin içine rfid teknolojisini benimsemektedir.

woman putting a paper bracelet min
Rfid Bileklik Nedir? 3

Başlıklar

Rfid bileklikler Takip Cihazı Olarak Kullanılır mı?

Rfid Bilekliklerinin Avantajları

– Hem organizatör hem de katılımcı için daha da geniştir.

– Otomasyon için etkinlik yönetimleri ve büyük boyutlu konserlerde ya da festivaller kesinlikle uyumludur. Bu konserler için eksiksiz çözüm olmaktadır.

– Etkinlik içinde giriş ve hatlarının düzenleme işleminin ötesinde rfid, hayranlarınla ve sponsorlarla yeni yollar ile bağlantı kurulmasını sağlamaktadır.

– Baskı özelleştirmesi ve diğer şirket içi düzenlemelerinin seçenekleri ile müşterinin gereksinimine bağlı olarak tekrardan kullanılabilmektedir.

RFID bileklikleri kumaş, kağıt, silikon, pamuk, PVC Kağıtlardan, metal, tek kullanımlık kağıt, plastik ve diğer malzemeler de yapılmaktadır. Rfid bileklikler günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.

RFID Bileklik Kullanım Alanları

Okul etkinliklerinde öğrencilerin takip edilmesinde,

– Ofis ve iş etkinliklerinde giriş ve çıkışların takibinde,

– Konferans ve sergilerde kişilerin izlenmesi,

– Çeşitli alanlar festivallerinde,

– Spa salonlarında,

– Etkinlik yönetimi,

Hastane yönetiminde (hastaların, yeni doğan bebeklerin takibinde),

– Eğlence parklarında,

– Spor salonlarında gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Etkinlikler için RFID Teknolojisinin Faydaları

Rfid bileklik teknolojisinin maliyet tasarrufu, güvenlik ve gelir artırıcı faydası sebebiyle pek çok organizatör, etkinliğin optimize etmesine yardımcı olan teknolojidir. 2011 yıllarından bu yana, özellikle hayranların deneyimlerini geliştirilmesi, canlı müzik endüstrisi, güvenliğin artırılması için kullanılmaktadır. Yüksek frekanslarda çalışan pasif etiket kullanılmaktadır. Bu sebeple, rfid etiketlerin çok kısa mesafeler ile sınırlı olmasından dolayı, kullanıcının konumlarının izlemesi imkansızdır. Fakat rfid, kullanıcının bilinen son konumlarını kaydedebilmektedir. Gelecekteki olaylarda güvenlik riskini ve trafik akışlarını anlaması için faydalı bilgi sağlamaktadır. Yalnızca girişin kolaylaştırmasına yardımcı olmak ile kalmaz. Aynı zamanda kullanıcıyı hedef kitleye yeni bir düzeyde buluşturmaktadır. Kullanıcının artık sadece katılması için bilet ve cüzdan taşımasına gerek yoktur.

youth at concert 2021 09 24 03 min
Rfid Bileklik Nedir? 4

Rfid bilekliğinin kullanım kolaylığı

Girişi Hızlandırarak Katılımcıların Memnuniyetini Artırmak

Rfid teknolojisi ile bilet satışlarını artırmasının yanı sıra, etkinliğin giriş ve çıkışlarını hızlandırarak katılımcının etkinlik memnuniyetini de artırabilmektedir. Konser bilekliği sayesinde etkinliklerde uzun kuyruklar ile dolu olmamasını sağlaması, olumlu katılımcı etkinliğinin memnuniyetlerini sürdürmesi için çok önemlidir. RFID teknolojisi sadece etkinlikteki uzun kuyrukları ortadan kaldırılmaya yardımcı olmak ile kalmaz. Aynı zamanda katılımcıların etkinlik memnuniyetlerini artırmaktadır.

Daha Fazla Bilet Satılarak Güvenli Yatırım Getirisi Sağlamak

Etkinlik planlayıcıları, etkinliği güvence altına alması için etkinlik biletini satmak ile daha da fazla ilgilenmektedir. Etkinlik biletlerinin satılması için, planlamacının ziyaretçiyi kayıt sitesine yönlendirmesi gerekmektedir. Kullanılmaya başlanmasıyla planlayıcılar, geçen yılki etkinliğinin en popüler olan ne olduğu ya da geçmişte katılımcıların gelecekteki etkinliklerde ne istediği gibi, geçmiş etkinlik katılımcısının rfid verisini kullanabilmektedir. Geçmişteki etkinliklerden rfid katılımcı bilekliğinin verileri toplaması ve entegre etmesi, etkinliklerde başarılı bir biçimde pazarlaması ve yatırım getirilerini güvence altına alması için oldukça önemlidir.

Bilet Sahtekarlığını Önlemek

Etkinlik planlayıcıların, katılımcının etkinlik check-in sırasında biletlerin kopyalanması, etkinliğe gizlice girmesini önlemek amacıyla kullanmaktadır. Rfid bileklikler uygulanır ise, bilet sahteciliğini ortadan kaldırmaktadır. Kopyalanamayan ve doğrudan katılımcının kayıt hesaplarına bağlı olan benzersiz çip tanımlamasına sahiptir. Böylelikle rfid bileklikler yalnızca biletin kopyalanmasını önlemekle kalmaz. Aynı zamanda biletin etkinlik girişlerinde sadece bir defa kullanılmalarını sağlamaktadır. Biletleme süreçlerini ve genel etkinlik güvenliğini artırmak, katılımcının bilet dolandırıcılığını en aza ve hatta tamamen sahtecilikten kurtulmayı sağlamaktadır. 

5/5 - (1 vote)
Kategoriler