Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Dijital Kartvizit ve RFID çiplerin önemi

Başlıklar

Dijital Kartvizit Nedir?

Dijital Kartvizit ( Qr Kodlu kartvizit, elektronik kartvizit ve sanal kartvizit), tüm bilgilerinizi içinde barından profildir. İletişimde olduğu insanlara bulundukları her ortamda bilgilerini aktarma imkanı sunar. Bu kartları kartvizit uygulamaları ile oluşturabilirsiniz. Cep telefonunuzda kartvizit taşımak kulağa hoş geliyor. Ayrıca akıllı saat, tablet, bilgisayar gibi cihazlarınızda da bulundurabilirsiniz ve dilediğiniz zaman paylaşabilirsiniz. Dijital kartvizit, klasik kağıt kartvizitler gibi sınırsız özelleştirme ve tasarıma sahiptir.

digital kartvizit
digital kartvizit

Dijital Kartvizit Nasıl Çalışır?

Nfc Kartvizitleri iletişim bilgilerinizi tek bir dokunuşla paylaşmanıza olanak sağlar. Nfc kartvizitlerinde iki adet bileşen vardır. Dijital kartvizit ve nfc etiketi. Nfc etiketleri; çıkartma, anahtarlık ve fiziksel kart gibi çeşitli şekillerde gelirler. Küçük çipler içerirler ve başka bir akıllı telefonla temas ettirildiği zaman etiket ile eşleştirilen bilgiler otomatik olarak kullanıcılar tarafından görünür.

Dijital kartvizit nasıl yapılır?

Kartvizit oluşturmak için bir çok uygulama bulunmaktadır. Kısa sürede dijital kartınızı oluşturabilirsiniz. İos ya da android cihazlar için güvenli bir uygulama belirleyerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İsim Ve Profil Resmi

Kartvizitlerinizi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca isminizi ve profil resminizi paylaşmak isterseniz kartvizitlerinize ekleyebilirsiniz. Neden profil resmi koymalıyım diyorsanız. Psychological Science‘a göre insanlar resminizi gördükten sonraki 0.04 saniyede hakkınızda bir kanıya varmış oluyorlar.

İletişim Bilgileri

Geleneksel kartvizit kullanıcılarının temel amacı karşısındakine iletişim bilgilerini hızlı bir şekilde vermektir. Aynısını sanal kartvizit ile de gerçekleştirebiliyoruz. Web sitesi, sosyal medya hesapları, email, telefon numaraları, whatsapp, telegram ve bir çok iletişim bilgilerini kartınıza ekleyebilirsiniz. Ayrıca bunları qr kod’a gömebilirsiniz.

Dijital Kartvizitlerde Ne Koyulmamalı

En iyi kartvizit iyi tasarıma sahip ve kullanıcıyı harekete geçirici olmalıdır. Kartları tasarlarken şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Biyografi eklemeyi düşünürseniz bu çok uzun olmamalı, çünkü insanlar okurken sıkılırsa olumsuz bir etki uyandırabilirsiniz
  • Özel bilgilerinizi kartınıza eklemeyin, istenmeyen kişilerin eline geçmesi durumunda tehlike oluşturur.
  • Kartları url olarak paylaşmayın, harekete geçirici mesajlar ile kullanıcıları yönlendirin.
5/5 - (1 vote)
Kategoriler