Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Nfc Özelliği Nasıl Açılır?

Teknolojinin hızla gelişmesi ile nfc özelliği hayatımızda önemli bir yere sahip oldu. Nfc hakkında yeni bilgi edinen kişiler bu teknoloji hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorlar ve telefonlarında bulunan nfc özelliği nasıl aktif ediliyor onu öğrenmek istiyorlar.

Ayrıca yazıya devam etmeden NFC Nedir hakkındaki ayrıntılı yazıya göz atmanızı öneririz. RFID ve NFC

nfc özelliği nedir?
nfc özelliği nedir?

Başlıklar

Nfc Özelliği Hangi Telefonlarda Var?

Nfc Özelliği: Günümüzde nfc bulunmayan telefon görmek pek mümkün değil. Çoğu düşük bütçeli telefonlar da bile nfc artık mevcut. Fakat emin olmak isterseniz bunu öğrenmenin bazı yolları var. Android telefonunuzda ayarlar kısmına girdikten sonra nfc yazarsanız telefonunuzda varsa ilgili bölümü girin. Nfc özelliği telefonunuzda aktif halde bulunmuyorsa aktifleştirme işlemini gerçekleştirin. Bu sayede Nfc teknolojinin kullanıldığı alanlarda telefonunuz ile işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Nfc Özelliği Nasıl Açılır?
Nfc Özelliği Nasıl Açılır?

Nfc Özelliği ile Ödeme Nasıl Yapılır?

Telefon ile ödeme yapmak uzun zamandır kullanılan bir yöntem olsa da hala tedirgin bir şekilde yaklaşıyoruz. Bu özellik nfc iletişimi sayesinde gerçekleşir ve bir çok insan bu teknolojiyi aktif şekilde kullanmaktadır. En yaygın olarak kullanılan mobil ödeme çözümlerinden biri Google Pay’dir. Telefon ile ödeme yapmak için ödeme yöntemine kayıt olmak gerekiyor. Google Pay Android 5.0 ve sonraki sürümler ile çalışmaktadır. Uygulamayı kurduktan sonra ve ödeme bilgilerinizi doğru şekilde girdiğinizde google pay destekleyen mağazalarda telefonunuz ile ödeme yapabilirsiniz.

NFC Özelliği Nasıl Kullanılır?

Nfc özelliğini mobil ödeme dışında pek çok alanda kullanabilirsiniz. Akıllı telefonunuz içinde bulunan nfc çipiyle üzerlerine dokundurulduğu taktirde bazı işlemleri otomatik şekilde gerçekleştirir. Ayrıca nfc özelliği sayesinde web sitesine erişmek, evinizde bulunan akıllı ışıkların kontrolünü sağlamak, iş bilgilerini almak gibi işlemlerde kullanabilirsiniz. NFC etiketlerini, kartvizitlere, bilekliklere, poşetlere, ilaç şişelerine, anahtarlıklara yerleştirebilirsiniz. Bu sayede ekipmanlar ile rutin şekilde yaptığınız işlemleri hızlı ve otomatik bir şekilde halledebilirsiniz.

nfc özelliği ile RFID kullanımı
nfc özelliği ile RFID kullanımı

Nfc Özelliği Kullanabileceğiniz Bazı Fikirler

Nfcleri akıllı ev aletleri, kameralar, bilgisayar, kartvizit gibi bir çok ekipmanda bulabilirsiniz. Nfc ile cihazları başlatabilirsiniz, bağlantı kurabilirsiniz, kimlik bilgilerini kullanabilirsiniz. Bazı kameralar görüntüleri hızlı aktarmak için nfc bağlantısını kullanır. Ayrıca projeksiyona bağlanmak için de nfc bağlantısı kullanırlar.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler