Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid Beton Etiketleri ‘nin Kullanımı

Rfid teknolojisi nesneleri otomatik olarak tanımlama yöntemidir. Bu teknoloji, depolanan veriyi okunması ya da yazması için radyo sinyallerini kullanır. Rfid beton etiketleri iki bölümden oluşmaktadır. Birincisi entegre bir devredir. Bilgi işleme ve depolama gibi işlev için kullanılan, radyo frekansını modüle etme ve demodüle etmektedir. İkincisi, sinyalleri alması ve iletmesi için kullanılan antendir. İnternet hizmetin gelişmesi ile, bilinen RFID uygulamaları popülerlik kazanmıştır. Son yıllarda, uzmanlar, beton endüstrisi için yeni kablosuz RFID cihazı türü geliştirilmiştir. Çözüm, yapı envanter ve üretimi yönetimi süreçlerini üst düzeye çıkarır. Etiketin, betonarme yapımının üretimden yıkımlara kadar geçen döngü boyunca izlenilen hale getirmektedir. UHF rfid etiketlerinin ve su geçirmezdir. Okuma ve yazma performansı uzun süre sabit kalmaktadır. Böylece, envanter yönetimi konusunda beton endüstrisinde uzun süre devam eden bir sorun olmuştur. Esas olarak manuel sürecin kalite kontrolüne yansımaktadır. Müşteriye sipariş ettiği karışım bileşeninin doğru olduğunu onaylama zorluğu sorun durumunda geri dönüşüm ve değiştirmenin engelleyici maliyeti bulunmaktadır.

Rfid Beton Etiketi
Rfid Beton Etiketleri 'nin Kullanımı 4

RFID beton etiketleri, beton üreticilerinin tüm ürün dağıtım ve üretim planlama süreçlerini optimize etmelerini sağlar. Uzmanlar, beton endüstrisinde kullanım için kablosuz bir RFID cihazı geliştirdi. Bu çözüm, üretim ve envanter yönetimi süreçleri oluşturmak için ağ çizelgelerinin kritik yollarını en aza indirmektedir. RFID etiketlerinin kullanımına dayanır. Cihaz, mobil RFID okuyucu bilgisayar ve etiketi kullanarak eksiksiz ürün tanımlama ve izleme sistemi sunmaktadır. Betonarme yapının izlenebilirliği, prefabrik ve beton yapılar ile mimari beton dökümü de dahil olmak üzere tüm yaşam döngüsü boyunca sağlanır. Birbirine yakın olan belirli odaların envanterini çıkarmak istiyorsanız, el cihazındaki güç seviyeleri de duvarlardan okumayı en aza indirecek şekilde ayarlanabilir. Etiketleri duvarlardan okuyorsanız, elde taşınır cihazın gücünü azaltılması önerilmektedir. Kabinleri veya yan yana küçük odaları tararken, bir sonraki odadan etiketleri okumamanızı sağlamaya yardımcı olacaktır.

Beton Etiketinin Garanti Durumu

RFID verileri, kaliteyle ilgili sorunları çözmesi ve müşteriye gönderilen ürünün doğruluğunu etkili bir biçimde garanti etmesi için kullanılmaktadır. Gelen malzemelerin GPS koordinatları, doğru faturasının hazırlaması için otomatik olarak kaydedilir. Ayrıca, RFID beton etiketleri ürün üreticisinin müteahhitlere kaliteli hizmet sunması ve büyük ölçekli inşaat projesi uygularken ihtiyaç duyduğu tüm kritik bilgileri sağlamalarına olanak tanımaktadır. Böylece, betonarme yapıların yaşam döngüsü boyunca kendisini tanımlamaya yardımcı olmaktadır. Binanın yapısal güvenliğini ve bütünlüğünü garanti altına almaktadır. Çeşitli ortamlarda, UHF RFID beton etiketlerinin yağmurlu olan günler gibi çeşitli ortamlarda kullanılabileceğinin sonucuna varılmaktadır. Böylece her açıdan istikrarlı bir şekilde okunabilir. Dolayısıyla müşterilere gerçekten güçlü rfid yapı malzemeleri yönetimi çözümleri sunabileceğimize dair güven vermektedir.

Beton etiketleri
Rfid Beton Etiketleri 'nin Kullanımı 5

Beton ve kül bloktan inşa edilen duvarlar, tipik olarak çoğu RFID etiketinin duvarlardan okunmasını önleyecektir. Ancak duvarlarınız alçıpandan yapılmışsa, RFID sinyalleri oldukça kolay geçebilmektedir. Çoğu kişi, envantere bir odaya girdiklerinde başka bir odadan RFID etiketlerini okumak istemez. Bu nedenle, ilk yerinde testiniz sırasında, farklı etiket türlerinin, farklı okuma aralıklarının ve farklı türde el cihazlarının tüm artılarını ve eksilerini ayrıntılı olarak incelenmektedir. Her etiketin ve okuyucunun kendi okuma aralığı vardır. Bazıları yalnızca nispeten yakın bir aralıkta tarayabilmektedir. Diğerleri çok uzun bir okuma aralığına sahip olmaktadır. Ortamınızdaki varlıklarınız için uygun bir okuma aralığı seçmek, RFID sinyallerinin odalardan okunmamasını sağlamanın ilk adımıdır.

Envanter yönetimi sorunları, beton endüstrisinde uzun süredir devam eden sorunlardır. Bunlar başlıca, manuel süreçlerin kalite kontrol sorunları, müşteriye sipariş ettiği karışım bileşiminin doğru bir şekilde sürdürüldüğünü doğrulamanın zorluğu ve ayrıca ıslah ve aşırı yüklemelerle ilişkili yüksek lojistik maliyetlerdir.

Prekast Beton Ünitelere RFID Etiketleri ve Barkod Etiketlerinin Yapıştırılması

İşçiler, ürün döküldükten sonra ıslak betona UHF rfid etiketleri yerleştirir. Güvenli bir şekilde yerleştirildiğinden ve etiketin yüzeye baktığından emin olunmalıdır. Etiketler, insan tarafından okunabilen etiketin açıkta kalması veya mimari bir yüzey isteniyorsa yüzeyin altına gömülmesi için yüzeyle aynı hizaya gelene kadar ıslak betona bastırılabilir, sabitlenebilir.

Beton etiketleri
Rfid Beton Etiketleri 'nin Kullanımı 6

Her tasarıma eşlik eden ve konumu hakkında gerçek zamanlı veriler sağlayan prekast beton üreticilerinin tüm üretim programlarını ve ürün dağıtım süreçlerini optimize etmelerini sağlar. RFID verileri, yapıyı tanımlamak, kalite düzeyini belirlemekle ilgili sorunları çözmek ve ürünü sipariş eden müşterilere göndermenin doğruluğunu güvenilir bir şekilde garanti etmek için kullanılmaktadır.

Aynı zamanda tedarik edilen malzemelerin GPS koordinatları otomatik olarak kayıt altına alınmakta ve doğru faturalar hazırlanmaktadır. Ayrıca, beton ürünleri üreticilerinin müteahhitlere mükemmel hizmet sunmasına ve onlara büyük ölçekli inşaat projelerini uygularken ihtiyaç duydukları tüm kritik bilgileri sağlamasına olanak tanır. Hem beton hem de betonarme yapıların yaşam döngüleri boyunca kendilerini tanımlamalarına ve böylece nesnelerin yapısal bütünlüğünü ve güvenliğini korumaya yardımcı olur.

Betonda Korozyon Sensörü

Düşük maliyetli korozyon sensörleri olarak radyo frekansı tanımlama (RFID) etiketlerinin kullanımını araştırılmaktadır. RFID etiketler, betona gömüldüğünde, uzun süre sonra inşaat demiriyle aynı şekilde korozyon nedeniyle başarısız olacaktır. Ayrıca tuzlu suyun varlığı, etiketlerin algılanmasını engellenmektedir. Bu yöntemin çalışabileceği ikincil bir mekanizma sağlaması ile beton, bu etiketler taranarak izlenmektedir. Etiketler kaybolmaya başladığında, betonun bozulmaya başladığının göstergesidir.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler