Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Sporda Rfid Kullanımı

RFID çipi, bir radyo frekansı sinyali üretmesi ve iletmesi üzere yapılandırılan elektronik devre içermektedir. Sporda Rfid ile oyun yüzeyinin üzerine ya da yakınına yerleştirilen ve birden daha fazla ekipman parçasının her birinin rfid çipinden radyo frekansı sinyallerini alacak bir biçimde yapılandırılan bir dizi sensör ve sensör dizisinden veri alması için sensör işlevsel olarak bağlı bir işleme sistemi, birden çok ekipman parçasının üzerindeki konumunu belirlemesi için dizisinden gelen verileri işlemesi üzerine programlanan işleme sistemi mevcuttur.

Mevcut buluşun yönüne göre, bir veya daha fazla ekipman parçasının bir oyun yüzeyi üzerindeki konumunu belirlemesi için bir sistem sağlanmaktadır. Sporda rfid sisteminde, her biri içinde bir RFID çipi içeren bir veya daha fazla ekipman parçasını içerir. RFID çipi, bir RF sinyali üretmek ve iletmek üzere konfigüre edilen bir elektronik devre içerir. Sistem ayrıca, oyun yüzeyinin üzerine veya yakınına yerleştirilen ve bir veya daha fazla ekipman parçasının her birinin RFID çipinden RF sinyallerini alacak şekilde yapılandırılan bir dizi sensör içerir. İşleme sistemi, bir veya daha fazla atletik parçanın her birinin bir konumunu belirlemek için sensör dizisinden gelen verileri işlemek üzere programlanmıştır.

Futbolda rfid
Sporda Rfid Kullanımı 4

Futbolda Rfid ‘nin Yeri

Mevcut buluşun yönüne göre, giyilebilen konum etiketi sistemi, futbolcu tarafından giyilen ayakkabı veya dizlik içeren giyilebilmektedir. Ürün ve giyilebilen ürüne dahil radyo frekansı üretmek ve iletmek üzere yapılandırılan RFID çipi içermektedir. Sporda rfid çipinin her biri, iletilen RF sinyallerini oluşturması için zamanlama talimatları dahil olmak üzere veri, talimat ve programları depolamak üzere yapılandırılan bir işlemciyi ve göndermek için işlemciye çalışır şekilde bağlı bir alıcı-vericiyi ve anteni içeren bir elektronik devre içerir. Futbol sahasına entegre edilen birden fazla dış sensörüyle bilgi alışverişi yapmak için RF sinyalleri alır. RFID çipinin birden fazla dış sensörüyle etkileşimi, giyilebilen eşyanın futbol sahası üzerindeki konumunun belirlenmesini sağlar.

Mevcut yönünde, top, dış katman ve dış katmanın altında topun içine gömülü RFID çipi içerir. Ayrıca buradan bir radyo frekansı RF sinyali üretmek ve iletmek üzere yapılandırılmaktadır. RFID çipinin her biri, iletilen RF sinyallerini oluşturmak için zamanlama talimatları dahil olmak üzere veri, talimat ve programları depolamak üzere yapılandırılan bir işlemciyi ve göndermek için işlemciye çalışır şekilde bağlı bir alıcı-vericiyi ve anteni içeren bir elektronik devre içerir. Sporda rfid oyun yüzeyine entegre edilen dış sensörüyle veri alışverişi yapmak için RF sinyalleri alır.

Futbolda rfid
Sporda Rfid Kullanımı 5

Voleybolda Rfid sistemi

Sporda rfid ile voleybolcuların antrenman ve müsabakalarda spor bilgilerine hakim olmaları en önemli adımdır. Voleybolun bilgi toplama teknolojisi üzerine yapılan araştırmalar büyük önem taşımaktadır. RFID teknolojisine dayalı olarak hareket yakalama sisteminin tasarım şeması verilmiştir. Prensip blok diyagramı, ana parametre tahmini, teknik gerçekleştirme yöntemi ve test süreci sunulmuştur. RFID algoritması önerilmiştir ve konumlandırma doğruluğu daha doğrudur. Okuyucu ve referans etiketlerinin dağılımının konumlandırma doğruluğu üzerindeki etkisinin ayrıntılı bir çalışmasıdır. Sporda rfid ayrıca eş kenar üçgen dağıtım modelindeki kablosuz sensör ağları ve algoritmaya uygulanmaktadır. Böylece sistemin genel konumlandırma doğruluğunu iyileştirir. Son olarak, geliştirilmiş algoritma, hata geri besleme mekanizması tanıtılarak iyileştirilir ve konumlandırma doğruluğu iyileştirilmektedir. RFID tabanlı voleybol pisti yöntemi, top oyununu adil ve bilimsel, makul ve verimli hale getirebilmektedir.

voleybolda rfid
Sporda Rfid Kullanımı 6

Mevcut buluşun, çeşitli spor etkinliklerinde ekipman ve oyun alanlarında RFID tabanlı konum tanımlamanın kullanımına yöneliktir. Topun ve ekipmanın sahadaki yerini belirlemek için topa veya oyuncu tarafından giyilen RFID etiketi eklenmektedir. Konum tanımlamasını sağlamak için RFID etiketiyle etkileşime giren sahada veya sahada ilgili izleme sistemi düzenlenmektedir. Topun veya atletik ekipman parçasının belirlenen konumuna bağlı olarak, oyun içindeki ilgi çekici olaylar tanımlanabilmektedir.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler