Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Rfid İle Yiyecekleri Korumak

Süpermarketler; taze et, bakliyat, temizlik malzemeleri, kişisel bakım malzemeleri gibi yüksek değerli ürünleri korumak için bir süredir güvenlik önlemleri kullanıyorlar. Perakendeciler, mağazalarda bulunan ürünlerinin hırsızlar tarafından çalınma korkusuyla extra güvenlik önemleri almaya yöneliyorlar. Dünya çapında temel gıdalara ulaşımının artması ülkelerde hırsızlık oranını arttırıyor. Mağaza sahipleri ürünlerinin stokta durmasını ancak ürünler için hem fiziksel koruma sağlayan hem de caydırıcı bir özelliği bulunan güvenlik çözümleri arıyor.

İlgazi teknoloji denenmiş ve test edilmiş çözümleri ile mağaza sahiplerine geniş ürün koruma yelpazesi sunuyor. Rfid etiketleri, bir çok ürün türü ile kullanılabilen ve çeşitli boyutlarda ambalaj türlerine entegre şekilde özelleştirilebilen seçeneklere sahiptir. Bu etiketler sayesinde mağazada bulunan besinler hırsızlara karşı korunacaktır. Mağazada bulunan kameralar caydırıcı bir yöntem olarak kullanılıyor olsa da anlık çözüm üretme konusunda yetersiz kalmaktadır. Ürünlere yerleştirilen rfid etiketler sayesinde ödeme mağazayı terk etmeye çalışan bir müşteri olduğu zaman mağaza giriş çıkışlarına yerleştirilmiş elektronik eşya gözetim sistemleri ( EAS) alarm durumuna geçer ve ürünün çalınmasına engel olur.

Risk Altında Bulunduğu Düşünülen Besin Grupları

Makarna, ekmek ve tahıl grupları genellikle düşük risk grubuna girer Fakat maliyetler arttıkça mağaza sahipleri temel gıdaları da nasıl koruyacağını düşünüyorlar. Gıda etiketleri sayesinde bu duruma çözüm bulunmuştur. Etiketler üretim kaynağında ya da mağazada uygulanır. Bu sayede ihtiyaç duyulan yerlerde kullanım esnekliği sunar. Bir perakendeci bütün mağazalarında bu önlemi alma ihtiyacı duymaz. Rfid etiketler ile ürünlerin son kullanım tarihleri, raf ömrü gibi bilgileri de otomatik bir şekilde takip edilmesini sağlar. Kullanılan rfid yöntemi ile mağaza personelleri ürünlerin son tüketim tarihlerini belirlemek için extra mesai harcamasına gerek kalmayacak ve hırsızlık için fiziksel olarak mağazayı takip etme ihtiyacından da kurtulacaklardır. Bu sayede personellerin üzerindeki baskıyı azaltır ve daha fazla müşteri memnuniyetine yönelebilirler.

Rfid Çözümleri

Rfid hakkında daha fazla bilgi almak için rfid blog sayfasını takip edebilirsiniz. Diğer rfid çözümleri ile alakalı merak ettikleriniz varsa 0850 461 66 66 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca rfid etiket, rfid okuyucu ve anten, Elektronik eşya gözetim sistemleri (EAS) satın almak isterseniz mağazamıza göz atmalısınız.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler