Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Bankacılıkta rfid: Sektörde Rfid ‘nin yeri nedir? nasıl kullanılır?

Bankacılıkta rfid: Rfid kartlarına sahip olan müşteriler, işlemi tamamlayıp banka şubesinden ayrılması ile sistem çıkışlarının işlemin tamamlanmasını bildirerek yakalamaktadır.

Rfid etiketi, kullanılarak Bankacılıkta rfid işlerin çoğunu hızlandırılması ile bekleme sürelerinin azaltılması, doğruluk, güvenlik ve bankacılık sisteminin bütünlüğü gibi müşteriye daha tatmin edici hizmet sunması için takip etmesi, doğrulaması, tanımlaması, izlemesi ve müşteriye daha tatmin edici hizmet vermesi için kullanılmaktadır. Son zamanlarda bankacılık sektörü teknoloji yardımı ile dönüşüme geçmiştir.

Ayrıca uzun kuyruğa, müşteriye hizmet için harcanan zamana, net bankacılığın ortaya çıkarılması, daha iyi müşteri deneyim avantajı sağlamaktadır. Bankalar müşterisine daha iyi hizmet vermesi için yeni teknolojiler kullanmaktadır.

Dolayısıyla rfid teknolojisi bankacılık sektöründeki uygulamaları, para transfer sistemleri, müşteri ilişki yönetimini, takip edilmesi, sahtecilik ile mücadelenin edilmesi, temassız akıllı kart, kişilerin tanımlanması, telefon bankacılığı, güvenliğin sağlanması gibi birçok kullanıma sahiptir.

Bankacılık Sektöründe

Verilerin, nesneye yapıştırılan ya da akıllı kartta bulunan rfid etiketinde saklanmaktadır. Bu veriler radyo sinyallerin kullanılması ile okunmaktadır. Ayrıca uygun bir okuyucu kullanılarak ekranda görünmektedir. Böylece veriler daha sonra fazla işlemler için otomatik olarak bilgi teknolojisi sistemlerine iletilebilmektedir.

Bankacılık süreçlerinin her aşamasında, müşterinin bankacılık deneyimlerinin bir parçasıdır. Müşterinin bankacılık ihtiyacının karşılandığından emin olması için envanterin, varlıkların, müşterilerin ve personelin görünürlüğü olması oldukça önemlidir.

Başlıklar

Bankacılıkta rfid kullanımının sektöre faydaları

– Çek ve nakit envanter yönetimi

– Bankacılık ekipman yönetimleri,

– Envanter kontrolü ve nakit yönetimi,

– Personel takibi işlemi,

– Erişimin kontrol edilmesi gibi faydası bulunmaktadır.

Müşterinin Bankacılıkta rfid sektöründe organizasyonuna güven duyması için düzenli olarak nakit ve çek akışları gerekmektedir. Rfid etiketi kullanılması ile varlıklar kolaylıkla etiketlenebilmekte ve izlenebilmektedir. Varlığın konumları ve envanter düzeyleri her zaman otomatik olarak tanımlanabilmektedir. Dolayısıyla rfid teknolojisi üzerinden varlık takip sistemleri kullanılarak, çeklerin envanter seviyesi kontrol edilebilmektedir. Ayrıca çek siparişleri varış tarihleri ​​izlenebilmektedir. Böylelikle her müşterinin kurumların yüksek standarda uygun bir biçimde ilgilenilmesi sağlanmaktadır.

Bankacılıkta rfid, Kullanımı ile Ekipmanların Yönetimi

Bankacılıkta rfid, etiketler ve nakit ayırma makineleri, ATM’ler ve kasa dahil olmak üzere tüm ekipman parçalarında kullanılabilmektedir. Ayrıca her kritik bankacılık ekipmanlarının bakım programlarında varlıkların izleme sistemlerinde kullanılarak takip edilebilmektedir. Aynı zamanda ekipmanların standarda uygun olmasını ve gerektiği gibi çalışmalarını sağlamaktadır.

Bankacılıkta rfid
Bankacılıkta rfid

Erişim Kontrolü

Banka içindeki bölgelerin erişim kontrol sistemleri kullanılarak atanır ve kontrol edilebilmektedir. Rfid ile, çalışanlarına iş ihtiyaçlarına göre belirli erişim seviyesi verilmektedir. Müşterinin emanet kasasına erişimini sağlaması için rfid kullanılabilmektedir. Odaya erişme sonucu, örnek sistemlerin ana veri tabanına giriş yapmaktadır. Yöneticiler ise, nereye erişildiği ya da nelerin kısıtlandığını gerçek zamanlı olarak görebilmektedir.

Personel takipleri

Çalışanın giriş ve çıkış süreçleri izlenebilmektedir. Rfid teknolojisi ile personelin ne zaman binaya giriş yaptığını ve hangi saatte çıkış işleminin gerçekleştiğini tam zamanlı olarak göstermektedir. Böylece veriler mevcut bordro sistemi ile entegre edilmesi ile sorunsuz bordro hesaplama yapılabilmektedir.

Bankacılık Sektöründe Rfid Teknolojisini Kullanmanın Zorlukları

– Rfid teknolojisinin uygulanması zaman alıcı ve zor olabilmektedir.

– Sıvı ve metal gibi malzemeler de sinyali etkileyebilmektedir.

– Rfid teknolojisi, barkod okuyucuya kıyasla çok pahalı olabilmektedir.

Gelişmiş Müşteri Hizmetleri

Bankalar ve diğer finansal kurum arasında rfid teknolojilerine artan ilgi, hem veri güvenliğini hem de operasyonel verimliliklerini iyileştirme ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca daha önce veri merkezine envanter takibi yapılabilmesi için barkod kullanan bankalar, envanter değerlenmeleri yapması için gereken sürelerde önemli olarak azalmanın yanı sıra veri doğruluğunda iyileştirmeler sağlanmaktadır.

Güvenlik sistemleri ile bankalarda rfid kullanılması, müşteri ve banka verisi için koruma katmanı eklemektedir. Bu bilgilerin kaybolma olasılığını azaltmaktadır. Yüksek net değerli olan müşterilere daha hızlı, daha kişiselleştirilmiş ve kolay bir hizmet sunmasını isteyen banka, müşterilerin banka kartlarına rfid etiket ya da çipi takabilmektedir. 

Bankaya girilmesi ile rfid etiketi otomatik olarak taranmaktadır. Müşteri bilgi sistemleri, banka personellerini üst düzey müşteri hizmet ihtiyacı olduğu konusunda uyarı vermektedir. Bankacılık sektöründe rfid çözümü ile bankanın sağlayacağı verimliliği ve hizmet seviyelerini iyileştirmektedir. Müşterinin gizlilik endişesi olabileceği ve bu tür hizmetlerden çıkmasına izin verilmesi gerekmektedir.

kasa

Bankacılıkta rfid ve Kurye Çantasının Takibi

Bankacılık sektöründe önemli belgelerin banka şubesi işlem merkezine taşıması için kullanılan kurye poşetine rfid etiketi takılabilmektedir.

Bankacılıkta rfid ile Bilgisayarların İzlenmesi

Bankacılık sektöründe belirli bölümlerde çalışan personellere bilgisayar sağlayan bankalarda, bu gibi varlıkları takip edilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca bankada bilgisayarların başka kişilere teslim edilmemesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Bankacılıkta rfid, Ödeme Programları

Yerleşik olan rfid çipli banka kartları ile PIN girme işlemi gibi zaman alıcı durum olmaksızın ödeme yapılması için kullanılabilmektedir. Banka kartların, perakende satış yerinde rfid okuyucuların önüne kolaylık ile yerleştirilmektedir. Böylece ödeme otomatik olarak işlenir.

Bu Yazıyı Oyla
Kategoriler