Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Isıya Dayanıklı Rfid Etiketler 2024 Bilgileri

UHF rfid etiketleri, herhangi yüzeye yerleştirmesinin ardından ve uzun okuma mesafesini sağlayan son derece dayanıklı olan UHF RFID etiketlerdir. Standart ısıya dayanıklı rfid etiketler 200 °C ile 250 °C arasında, aşırı ve ultra yüksek sıcaklığa dayanıklı olan rfid etiketinin ise 300 °C ile 400 °C arasında çalışma aralığına sahiptir. Isıya dayanıklı rfid etiketinin yaygın uygulama arasında çalışmaktadır. Yüksek ısı gerektiren herhangi üretim süreçlerinde yer almaktadır. Özellikle yüksek sıcaklıklı rfid etiketinin, otomotiv üretiminden, gaz ve petrol borusuna ve çamaşırhane sektörüne kadar olan bütün uygulamalarda kendisine kullanım alanı bulmuştur. 

isiya dayanaklı rfid etiket
Isıya dayanıklı rfid etiketler

Geniş ısıya dayanıklı rfid etiketleri araç lastiğine ve metal yüzeye yerleştirilebilmektedir. Kompakt tasarımdan aşırı sıcaklığa dayanan gömülü rfid etiketlere sahiptir. Yüksek sıcaklıklı metal etiketleri, teflon, naylon, FR4 ambalaj malzemesi gibi tescilli olabilen yüksek sıcaklık malzemesi 125 KHz, 13.56 MHz ve UHF 915 MHz aralığında değişen frekanslarda okunabilen rfid teknolojisini kullanılmaktadır.

Yüksek sıcaklıklı olan rfid etiketleri, kapsülleme yolu ile endüstriyel ve üretim işleminde yüksek sıcaklıktan korunmalarını sağlaması ile aşırı ısı uygulamaları için tasarlanmaktadır. Dolayısıyla rfid teknolojisini kullanan endüstriyel sistem için ise, aşırı sıcaklık rfid etiketi, belirli depo ve fabrika ortamlarında sıcaklığa dayanacak bir biçimde farklı çeşitli endüstriler için oldukça kullanılışlıdır.

Başlıklar

Isıya Dayanıklı Rfid Etiketler Özellikleri

– UHF rfid etiketi 860-960 MHz’de çalışmaktadır.

– Çoklu protokol desteğine sahiptir.

– Farklı özelliğe bağlı olarak teflon, ABS plastikten yapılmıştır.

Sıvılar, metaller ve diğer değerli ürünler için envanter yönetimlerinde,

– Çelik, sac ve demir tedarik yönetimi için kullanılmaktadır.

Havaalanı tesislerinde çantaların rfid etiketi ile etiketlenmesi,

– Perakende mağazası için giysi rfid etiketleme,

– Tam zamanlı bilgiler için araç parçalarında rfid etiketleme,

– Silah takip işleminde rfid etiketi,

– Tıbbi ekipmanlar ve laboratuvar için envanter yönetimi,

– Kurumsal ve otel çamaşırhane alanında yüksek sıcaklığa dayanıklı rfid etiketler

Aşındırıcı kimyasallara, ısıya ve yüksek basınca maruz kalması durumda rfid etiketler herhangi sorun yaşamadan kullanılabilmektedir.

Pekçok endüstri varlıkları, malzemeleri yada ürünleri çok yüksek sıcaklıkta taşıma amacı ile taşıyıcılar kullanarak işlemektedir. Varlığın güvenilir bir biçimde tanımlayıp izleyebilmesi son derece avantajlıdır. Ayrıca yüksek sıcaklığa dayanıklı olan rfid etiketler uyumluluk ve verimlilik gibi fayda sağlamaktadır. Bu nedenle, yüksek sıcaklığa dayanıklı rfid etiketi gelişmektedir.

Değişen sıcaklığın izlenmesi

Sıcaklık algılama sisteminde, genellikle depoda, laboratuvarda, fabrikalarda, tarımda ve diğer endüstriyel kullanım ortamında kullanılmaktadır. Böylelikle geleneksel sensör teknolojisi, yüksek kurulum ve tasarım zorlukları yada değiştirme maliyetiyle karşı karşıya kalınmaktadır.

isiya-dayanikli-rfid-etiketler
Isıya dayanıklı rfid etiketler
Rfid pasif sensör sıcaklık etiketinin avantajları

 Sıcaklık algılama etiketleri, pasif ya da aktif rfid sensörünün pratik olmadığı durumda çalışan mevcut sıcaklık sensörüne göre avantaja sahiptir. Rfid yüksek sıcaklık etiketleri mevcut olan teknolojinin gidemediği yerlere yerleşerek oldukça kullanışlı etiketlerdir. Sıcaklık algılama etiketi, pille çalışan sensörden daha ince, daha esnek ve daha küçüktür. Dolayısıyla aktif olan kablosuz algılama etiketinden de daha uygun maliyetlidir. Ayrıca düşük maliyetleri, tek kullanımlık ve yüksek hacimli olan uygulama için kullanışlı kılmaktadır.

Pasif rfid sensörler, diğer kablosuz algılama teknolojisine göre önemli avantajlara sahiptir. Pasif rfid sensörleri kullanılarak okuyucular, donanım ve bakım maliyetini düşüren tek okuyucuyla pek çok rfid etiketini okuyabilmektedir. Rfid sensörleri ayrıca doğru verinin sağlanmasına yardımcı olan hata düzeltme kodları ile verileri iletebilmektedir. 

Daha fazla yere daha fazla RFID sıcaklık sensörü etiketi koymak, tarım, sağlık, endüstri, üretim ve yeni Nesnelerin İnterneti (IoT) pazarlarında malzeme yönetimi ve kalite kontrolüne çok daha kaliteli veriler getirecektir.

RFID sıcaklık sensörü uygulamaları

Pasif RFID sıcaklık etiketinin faktörü, düşük maliyetli ve çeşitli üretim, perakende ve endüstriyel kullanımlarına sahiptir. Genellikle, pasif sıcaklık sensörleri, varlıklar arasında ve tesisleri içinde tam zamanlı sıcaklık eşlemeleri için pek çok sensörü devreye alması ile maliyetini düşürmektedir. Sıcaklıklar belirli bir aralığın dışına düştüğünde ise veriler kaydedilmektedir. Böylelikle alarmlar ayarlanabilmektedir. Veri merkezi ve depolama için pasif rfid, çevresel ve toplu malzeme sıcaklığının izlenmesi ile birlikte veri merkezi soğutucu ve soğutma izlemelerini de desteklemektedir.

isiya-dayanikli-rfid-etiketler
isiya-dayanikli-rfid-etiketler

Pasif RFID sıcaklık sensörü sıcaklığı nasıl algılar?

Pasif sıcaklık sensörleri, devre teorilerine ve sıcaklık üzerindeki voltajı değiştirme kabiliyetlerine dayalı olarak sıcaklığı tanımlamaktadır. Çipin bir kısmını sıcaklık sensörü yapmaktadır. Pasif sıcaklık sensörünün anten tasarımları ve ayarlanabilir ortam ayarları, bütün uygulamalar için son derece özel bir algılama çözümleri sağlamaktadır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler