Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Elektronik Pasaport: Rfid Teknolojisi Nasıl Kullanıldı 2024 Pasaportlar

Elektronik pasaport, arka kapaklara yerleştirilen küçük bir entegre devre ya da çip eklenen geleneksel bir pasaport aynıdır. Pasaportlar çipten ve kağıttan oluşan biyometrik pasaport olarak da bilinmektedir. Biyometrik bilgiye ve rfid çipleri kullanan kimlik bilgisine sahiptir. Rfid kullanan elektronik pasaportun temel amacı, kimliğin doğrulama süreçleri kullanılarak pasaport sahiplerinin güvenliğini ve mahremiyetlerini arttırmaktır. Sahte kimlik gibi durumlar, elektronik pasaport kullanılarak durdurulabilmektedir. Verilerin elektronik olarak depolamaktadır. Sahte belgenin kullanımların önlemesi sonucu yolcuların herhangi ülkeye yasa dışı olarak girişini engellemektedir. Elektronik pasaport ile yolcunun doğru tanımlanması sağlar. Ayrıca etkin sınır geçişleriyle yolculara yüksek düzeyde güvenliklerini ve korunmasını sağlamaktadır.

Rfid Teknolojisi ile Elektronik Pasaportun Çalışma Prensipleri

Elektronik pasaport ile rfid sistemleri, pasaport sahiplerine ayrıntı sağlamaktadır. Elektronik Pasaportlar, önemli fark dışında geleneksel pasaport defterleri ile birbirine benzemektedir. Seyahat belgelerinin arka kapaklarına gömülü bir rfid çipi bulunmaktadır. Çipte saklanan bilgiler pasaportun veri sayfasında görüntülenenlerle aynıdır. Buna tam adınızı, doğum tarihinizi, doğum yerinizi, pasaportun düzenlendiği tarihi, son kullanma tarihi vb. dahildir. Çip ayrıca vesikalık fotoğrafınızın dijital görüntüsü şeklinde bir biyometrik tanımlayıcı içerir. Çip, koruyucu bir önlem olarak benzersiz bir kimlik numarasına ve dijital imzaya sahiptir.

elektronik pasaport
elektronik pasaport

Elektronik Pasaport Çiplerin Depolama İşlemi

  • Depolanan verinin değişiklikten korunması için dijital bir imzasının atılması
  • Giriş limanında yüz tanıma teknolojilerinin kullanımı kolaylaştırılması,
  • Benzersiz olan çip kimlik numaraları,
  • Pasaportların veri sayfalarında görsel olarak gösterilen aynı veriler,
  • Pasaport fotoğraflarının dijital görüntüleri biçiminde biyometrik tanımlayıcılar,
nfc
nfc

Elektronik Pasaportu Giriş Kapılarında Başarısız Olması Durumu

elektronik pasaport: Mikroçipler başarısız olması durumunda, pasaportun geçerlilik süresi bitene kadar geçerli olan seyahat belgesi olarak kalmaktadır. Fiziksel olarak pasaport doğrulanması zaman açısından yoğundur. Bu nedenle hataya açıktır. Dolayısıyla proje sahteciliğini ve zamanı ortadan kaldırmaktadır. Rfid etiketi ve parmak izi tarayıcıları, özel bir kod ile tekil kod depolamaktadır.

pasaport
pasaport
5/5 - (1 vote)
Kategoriler