Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Robotik Üretimde Rfid Kullanımı

Polysto Grup tarafından gıda endüstrisinde kullanılmak üzere üretilen paneller, üretilen ürünlerin parçalarını ve kimliklerini otomatik olarak yakalar. Ayrıca onları kullanım dışı kalana kadar takip edebilecekleri bir benzersiz kimlik (RFID Etiket) oluşturur.

Polysto Grup geçtiğimiz yılda özel hijyenik duvar koruma çözümü için robotik montaj sürecinde kullanmak üzere Rfid sistemini kullanmaya başladı. Şirket üretilen panelleri, ilgili kalıp ve parçaları takip ederek manuel montajdan robotik montaja geçiş yaptı. Şirket yaptığı açıklamada robotik montaj ile daha hızlı üretim ve daha az hata oluştuğunu açıklamıştır. Polysto, ürünlerini müşterilerinin isteklerine göre özelleştirebildiğini ifade ediyor. Her panel, monte edildiği zaman sızdırmazlığı sağlayan, panelin genişliğine ve yüksekliğine bağlı olarak kalıpları ekler ve çıkarır.

Robotik Üretimde Rfid Kullanımı
Robotik Üretimde Rfid Kullanımı

Parçaları Tanıma: Robotik Üretimde Rfid kullanımı

Şirket bazı manuel süreçleri robotik sistem ile değiştirmek için Aucxis ile çalışmaya başladı. Hem üretim sırasında hem de üretim sonrasında üretilecek panellerin ve parçaların benzersiz kimlik numaralarını okuyabilecek sistem geliştirdiler. Üretim otomasyonunun en yüksek doğruluk ve güvenirlik gerektirdiğini belirttiler. Sistem şu şekilde çalışıyor. Ürünler istasyona geldiği zaman rfid okuyucu ile panellerin içine entegre edilen uhf rfid etiketlerin benzersiz kimliğine erişiyor. Bu sayede paneller hakkında ayrıntıları görüntüleyebilirler. Diğer parçalarada benzersiz etiket tanımlanır ve montaj yapılan panele bağlanırlar.

Robotik Üretimde Rfid Kullanımı
Robotik Üretimde Rfid Kullanımı

Manuel Sayıma Robotik Çözüm

Rfid ve robotik sistem aktif olarak kullanılmaya başladıktan sonra panellerin, kapıların ve aksesuarların tanımlanması otomatik hale getirilmiştir. Robotik sistem üretimde iş gücü maliyeti düşmüş ve üretkenliği arttırmıştır. Rfid ve robotik sistem ile elde edilen verileri gerçek ve geçmiş zamanlı görüntülemek için bulut çözümlerini tercih etmiştir. Rfid etiketi panelde kaldığı için ürünün ömrü boyunca aktif olarak tanımlama sağlar. Rfıd teknolojisin bu alanda oldukça başarılı olduğu belirtiliyor. Ayrıca rfid etiketlerinin beton üzerine uygulanmasının ve barkod okuyucular ile algılanmasından daha kolay olduğu da ifade ediliyor.

Sonuç Olarak;

Polysto grup, rfid ve robotlar ile gerekli üretim süreçlerinin sağlandığında ilgili kalıp ve parçaların ayrıntılarını otomatik olarak yakalayarak robotik montaja geçişi sağladı. Bu sayede manuel süreçlerden kurtulan şirket işçilik süresini oldukça azalttı.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler