Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Dominos’un İot Teknolojisi Kullanımı

Massachusetts’te bir dominos franchising’i iot teknolojisi ile buzdolabı kapaklarının açık kalıp kalmadığını ve ürünlerin sıcaklığını kontrol ediyor.

iot teknolojisi: Dominos gibi büyük bir pizza restoranını yönetmek oldukça zordur. Bu zorluğu azaltmak için yiyeceklerin depolanması, hazırlanması ve müşterilere teslim edilmesinin takip edilmesiyle oldukça mümkündür. Bir dominos franchising’i dükkana gelen bütün çağrıların yanıtlandığına, mağazada bulunan dondurulmuş gıdaların bulunduğu soğuk hava depolarının kapılarının kapalılık durumlarının kontrolü için çalışanlarına güveniyordu. İşlemleri gerçek zamanlı sensörlerle takip etmek için Unified Office tarafından geliştirilen iot çözümünü kullanmaya başladılar.

iot Teknolojisi Kullanımı
iot Teknolojisi Kullanımı

İot Çözümleri ile Gıdaları Koruma

Ürünlerin sıcaklığını kontrol etmek için kullandığınız sensörler yerindeyken sıcaklık verilerini ekranda görüntüleyebilirsiniz. Veriler çok sıcak ya da çok soğuk olduğunda kırmızı duruma geçer. Bu sayede yiyeceklerin bozulmaması için gerekli kontroller otomatik olarak sağlanır. Ayrıca personelin iş yoğunluğundan bu verileri farketmediği taktirde sistem yöneticiye bilgi sağlar. Bu sayede zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Sensörler aktifken yazılım ile arızaları algılayabilirsiniz ve depolarda değişen sıcaklıkları algılayabilirsiniz. Şirketlerin tercihlerine göre çalışan fırınların fanlarının da çalışma durumlarını kontrol eden sensörler kullanılabilirler. Personel içerideki sıcaklığın değişmesine sebep olacak bir şey yaparsa mağazada bulunan klima ile sıcaklığın yönetiminı gerçekleştirebilirsiniz. Şuan dominosun en yoğun mağazalarından birinde aktif olarak kullanılsada mağaza sahibi Garcia diğer mağazalara da genişletmeyi planlıyor.

Sıcaklık Sensörü

Yazılım Nasıl Çalışır

Unified Office, dominos çalışanlarına gelen aramaların yanıtlanması ile alakalı bilgileri bir ekrandan sunar. Aramaların cevaplanması hızı ve siparişlerin doğru alınması ile alakalı personele yeşil renkte bir puan verir. Cevaplanma hızı belirlenen değerlerin dışına çıktığı taktirde bilgi kırmızıya dönerek bilgi verir. Bu sayede mağaza müşterilerine hızlı hizmet sunar. Ek olarak yazılım çalışana müşteriden sipariş aldığında ek isteğini sorması için bir hatırlatmada bulunur.

Sonuç Olarak

  • Dominos firması ürünlerinin taze kalması ve sıcaklık değişimlerinden etkilenip bozulmaması için iot teknolojisi aktif olarak kullanıyor.
  • Firmalar gelişen teknolojiler ile müşterilerine en iyi hizmeti sunarlar ve bunu otomasyona bağlanmış bir şekilde gerçekleştirirler.

Sizde kendi firmanız için en iyi rfid çözümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler