Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

RFID Dolap Sistemleri

RFID kilitleme sistemli dolaplar, anahtarlar olmadan yüksek güvenliği sağlamaktadır. RFID bileşenleri, güç paketi ve kilitleme mekanizmaları, güvenliğin artırması ve hırsızlığı önlemesi için kabinlerin içine yerleştirilmektedir. Dolaplar hem okulda hem de işletmede soyunma odası için mükemmel bir seçenek haline getirmektedir. Genellikle dolapların bakımı pahalı olabilmektedir. 

Yalnızca geleneksel dolaptan aynı zamanda uygun maliyetlidir. Özellikle rfid dolap kilidi, ahşap, metal ve ayrıca depolama yapması için kullanılan bütün malzemeler üzerinde çalışan biçimde tasarlanmıştır. RFID kilitleri mevcut dolaplara sonradan da takılabilmektedir. 

RFID Dolap Sistemleri
RFID Dolap Sistemleri

RFID Dolapları Nasıl Çalışır?

Bu teknoloji bir öğeyi tanımlaması için radyo sinyallerini kullanmaktadır. Öğeyi tanımlamasının hemen ardından RFID teknolojisi bu nesnenin girişlerine izin veren veya vermemek için kullanılmaktadır. Kilitli dolap sistemlerinin iki ana bileşeni bulunmaktadır. Bunlar RFID Okuyucular ve RFID etiketlerdir.

RFID okuyucular dolabın içine yerleştirilmiştir. Sürekli olarak radyo dalgaları göndermektedir. Okuyucunun görevi güvenliğin sağlanmasıdır. RFID etiket, kimliğin bir öğe olduğu bileşendir. Bir RFID etiket, RFID okuyucuya dokunulan kart olabilmektedir. 

Radyo sinyalleri okuyucular tarafından gönderilir ve ardından etiket tarafından alınmaktadır. Etiket, tanımlama açıklamasını geri göndermektedir. RFID teknolojisi ile kimlik açıklaması, kilit açma işlemini başlatmaktadır. RFID okuyucu daha sonra kimlik açıklamasını tanımaktadır. Okuyucular açıklamayı tanımlar ise, kilit açılmaktadır. Aksi takdirde tanımlayamaz ise, kapı kilitli durumda kalmaya devam etmektedir.

RFID Dolap Sistemleri Kullanım Alanları

– Ofisler için akıllı depolama çözümlerinde,

– Eğlence ve spor tesislerin soyunma odası dolaplarında,

– Perakende teslimatları ve self servis koli dolaplarında,

– Okulların ve kolejlerin güvenli olan öğrenci koridoru dolaplarında vb. alanlarda yer almaktadır.

RFID Dolaplarını Kullanmanın Faydaları

– Kullanımı oldukça kolaydır. Ayrıca kurulumu da basittir. Anahtar kartları cüzdanda taşınmakta ya da giysilere takılabilmektedir.

– RFID dolap sistemleri temassız bir teknolojidir. Anahtarsız bir giriş işleminde, kullanıcıların okuyucunun yakınında olması gerekmektedir. Ancak dolabın kilidini açması için okuyucuya temas gerekmez. Bazı durumlarda ise, kullanıcılar akıllı telefonlarını kaydedip telefon ile rfid dolap kilidi açan anahtar olarak işlem görmesine izin vermektedir.

– RFID kilitli dolaplar yükseltilmiş güvenlik sistemine sahiptir. Fiziksel olarak kilitler anahtar ile kullanmaktadır. Kullanıcılar orijinal anahtarını kaybettiği zaman değiştirmesi için bir yedek anahtar gerekmektedir. Bu durumda yedek anahtar bulundurması gerekmektedir. 

Özellikle yedek olan anahtar yanlış yere yerleştirilir ise, hırsızların kilitli olan dolaba girerek kullanıcıların kişisel eşyalarını açığa çıkarmasına yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle bu tür oluşabilecek olan güvenlik risklerini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

– RFID dolap sistemlerinde hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Okul soyunma odalarında, duş odalarında kullanıldığında ya da spor salonlarında su veya nem temaslarından dolayı RFID dolap kilidine zarar gelmemektedir.

RFID Dolap Sistemleri
RFID Dolap Sistemleri
Bağımsız Sabit RFID Dolap Kilitleri

Bağımsız sabit olan RFID dolap kilitleri, kişisel hizmetlerin misafir tarafından değer verilen çok daha küçük kurulumlar ile daha fazla uyum sağlamaktadır. 

Fakat bağımsız sabit olan kilitleri için numaralandırılmış bir RFID kimlik bilgisinin yönetilmesi için, misafirlere girişte numaralandırılmış bir RFID kimlik bilgisi verilmesi ve oradan ayrılır iken iade edilmesi gereken büyük kurulumları için oldukça zaman alıcı bir durum olmaktadır.

RFID kimlik bilgilerini sipariş sırasında numaralandırılabilmektedir. Ancak kaybolma durumunda iade işlemi, arada birkaç numarayı değiştirmesi oldukça zahmetli ve pahalıdır. Oluşabilmesi mümkün olan bu durum ile başa çıkmanın bir yolu da, bilekliğe bir anahtar etiketleri kullanılarak dolap numaralarını eklenmesi ya da dolap numaralarını bilekliğin iç yüzeyine, kartların arka kısmına yazılabilmektedir. Uygulamaya bağlı olarak çıkartma da kullanılabilmektedir.

RFID dolaplar için üç çeşit elektronik kilit türleri bulunmaktadır:

– En iyi ve en yüksek güvenliği sağlayan elektrikli motor bileşenli dolap kilitleri

– Güvenlik için kilidin tutulması ya da serbest bırakması için manyetik kuvvetin kullanıldığı ve temelde elektronik tabanlı mıknatıslı kilitler,

– En temel çözüm olan dolaplar için akülü kilitler

5/5 - (1 vote)
Kategoriler