Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler 2024

Rfid profesyonel olarak bir çok alanda kullanılıyor. Çalışma mantığını kavramak ve kendi kullanımınız için basit projeler yapabilirsiniz. Anlatacağımız projeler ile sizde ihtiyacınız olan işlemler için projeleri kullanabilirsiniz.

Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler 2024
Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler 2024

Başlıklar

Arduino ile Kapı Açma Projesi

Bu projede temel olarak kapı kilidini açmak için doğru etiketi taratmak ve sonrasında doğru şifre girilmesi gerekmektedir. Projenin çalışma şekli şu şekilde olacaktır. Rfid etiket yanlış taratıldığında veya yanlış şifre girişimi olduğunda bildirim verecektir. Doğru etiket ya da şifre girildiği zaman kapı açılır ve açıldığına dair mesaj gelir.

Arduino ve Rfid ile Evcil Hayvanı Otomatik Bir Şekilde Beslemek

Bu proje sayesinde evinizde bulunan evcil hayvanınız siz olmadığınız zaman bile gerekli koşullar sağlandığı taktirde aç kalmayacaktır. Evcil hayvanınıza bağladığınız rfid etiket sayesinde otomatik mama otomatı hayvanın otomata uzaklığına ve zaman dilimine bağlı olarak mama verecektir. Rfid etiket değeri bellekte saklanır. Bu sayede rfid etikete bir zarar gelse de belirlenen zaman dilimlerinde bellekten alınan verilere göre mama vermeye devam eder. Belirlediğiniz vakitlerde otomat serbest bırakılır ve hayvanın yemek için otomata yönelmesi sağlanır. Bu sayede yaklaştığı zaman mamalar hayvana sunulur. Evde olmadığınız zamanlarda hayvanın aç kalmaması sağlanır. Ayrıca gerektiğinden fazla yemek yemeleri de bu sayede engelleyebilirsiniz.

Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler
Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler

Arduino ve Rfid ile Otopark Kontrol Sistemi

Bu projede en önemli parça rc522 entegresidir. Panoya enerji verildiği taktirde modül radyo frekansı yaymaya başlar. Rfid modülüne etiket yaklaştığında onu okur. Etiketlerin her biri farklı koda sahiptir . Devrenin çalışma mantığı oldukça basittir. Kullanılan servo motor kapıyı açma ve kapatma işlemlerinde kullanabilirsiniz. Etiket modül tarafından tanındığı taktirde otopark kapısı açılacaktır. Bu projede lcd’yi etkileşim için kullanabilirsiniz.

Rfid ile Şifreli ve Kişisel Erişimli Kasa Yapmak işte Arduino ve Rfid projesi

Artan hırsızlık oranlarından sonra güvenlik önem verdiğimiz konulardan biri oldu. Bu kötü tecrübeyi yaşayan insanlar ev güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bilirler. Evinizde şifre korumalı ve rfid teknolojisini kullanarak kendinize özel bir kasa yapabilirsiniz. Kullanıcılar kişisel rfid kart ve şifre kullanarak kasayı açabilirler. Bu projede amaç elektronik bir kasa kapısı yapmak ve sadece belirli kişilerin kasaya erişmesini sağlamaktır. Bu projeyi istenmeyen kişilerin girmesini engellemek istediğiniz alanlarda kullanabilirsiniz.

Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler
Arduino ve Rfid İle Yapılabilecek Projeler
5/5 - (1 vote)
Kategoriler