Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Gıda Dağıtımlarında RFID Teknolojisinin Kullanımının Faydaları

Gıda dağıtımında sık ​​karşılaşılan endişeler, yönetmeliğe uygunluk, güvenliğinin ve sıkı envanter kontrolüdür. Bütün bu nedenler ve daha fazlası için Gıda Dağıtımlarında RFID teknolojisi, gıda dağıtım sektörleri için benzersiz bir biçimde uygundur. 

Gıda endüstrisinde depolama

Gıda Dağıtımlarında RFID teknolojisinin kullanılmasının avantajları şunlardır;

1. Daha çok müşteri memnuniyeti

Her alanda olduğu gibi gıda sektöründe de müşteri memnuniyetleri çok önemlidir. Lojistik sağlayıcıları ve gıda üreticilerinin, sadece müşterilerini değil, bununla birlikte ürünün nihai tüketicilerini de memnun etmektedir. Üreticiler ve yetiştiriciler, tedarik zincirlerini kontrol ederek, sürecini iyileştirip, kusur risklerini en aza indirip ve düzenlemelere uyumlarını sağlayıp her düzeyde müşteri memnuniyetini ve hizmetlerini artırmaktadır.

2. Otomatik Envanter Kontrolü

Gıda ürününün teslim alınması ve sevkiyatı sadece zaman almakla kalmaz. Bununla birlikte alma ve yükleme rıhtımlarına harcanan zamanda, tedarik zincirlerinin ürünlerin güvenliğini ve verimliliği de etkileyebilmektedir. RFID etiketli ürünleri otomatik olarak sayabilir ve kaydedebilir. Bu nedenle gerçek zamanlı envanter yönetimini sağlamaktadır. Soğuk depolama ürününün soğuk kalmasını sağlaması için sisteme uyarılar yerleştirilebilmektedir. Böylelikle yeni siparişin otomatik olarak verilmesi için tetikleyici eklenebilmektedir. 

3. Daha doğru izlenebilirlik ve tanımlama

Gıda sektörü söz konusu olduğunda, güvenliğin sağlanması için kaynağını veya tedarik zincirleri boyunca izlediği yol üzerinden devam etmesi gerekir. Bu bilgiler lot numarasına, son kullanma tarihine, ağırlıklara ve ayrıca nem ve sıcaklık gibi diğer hayati ayrıntıya erişmenizi sağlamaktadır. RFID teknolojisi ile, ürünlerin gerçek zamanlı olarak tanımlamasına olanak sağlamaktadır. Böylece belirli ürünlerin ne kadar stokta olduğunu ve tedarik zincirinde nerede olduğu bilinmektedir. İzlenebilirliğin çeşitli nedenlerle hayati önem taşımaktadır. 

Gıda Dağıtımlarında RFID
Gıda dağıtımında rfid
4. Sevkiyatlarda Artan Verimlilik

RFID teknolojisi gıda sektöründe kullanılmasıyla, sevkiyat ve seferler üzerinden daha fazla kontrole sahip olunmaktadır. Bu sayede süreci daha verimli hale getirmektedir. Dağıtım merkezleri ve yetiştiriciler, gönderilerinin daha hızlı ve daha az hata ile hazırlayıp gönderebilmektedir. Taşınan ürünler ile ilgili verilere gerçek zamanlı erişim sayesinde, tekrarlanan veya çapraz siparişin olasılığının önemli ölçüde azaltır yada tamamen ortadan kaldırabilmektedir.

5. Verimliliğin Daha İyi Kontrolünde

Lojistik operasyonlarını genellikle rutin görevin tekrarlanması ile ilgili verimsizliklerden zarar görebilmektedir. RFID ile birlikte aynı lokasyona taşınmasının gereken ürün gruplarını tanımlayabilmektedir. Ürün lokasyonun ve miktarlarındaki değişiklik otomatik olarak kaydedebilmektedir. Bu nedenle RFID teknolojisi ile üretkenliği üzerinde daha iyi kontrol sahibi olunmasını sağlamanın yanı sıra yapılan işe değer katabilmesi ve maliyetlerini azaltabilmektedir. 

6. İyileştirilmiş ambalaj işlemleri

Gıda sektörlerinde bazı plastik kutuların ve paletlerin satış işlemleri ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tekrar kullanılmaktadır. RFID etiketler kullanılarak, tedarik zincirinin geri gelen kutular ve paletler anında belirlenebilmekte ve işlenebilmektedir.

Gıda Dağıtımlarında RFID
Gıda Dağıtımlarında RFID

Gıda Dağıtımlarında RFID teknolojisiyle, gıda sektörünün gelişimleri

– Metal ve sıvı ürünlerin üzerinde çalışan daha gelişmiş olan etiketler de mevcuttur. 

RFID etiketinin fiyatı önemli ölçüde düşmüştür. Bununla birlikte gıda ürünü için daha uygun fiyatlı çözüm haline getirilmektedir. 

– Yüksek ve düşük sıcaklığa dayanabilen dayanıklı RFID etiket geliştirilmiştir.Özellikle her tür gıda ambalajını uygun hale getirmektedir. 

-RFID etiketleri daha küçük boyuttadır. Bu sebeple onları en küçük gıda maddesi için bile uygun hale getirmektedir. 

5/5 - (1 vote)
Kategoriler