Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Golf tesislerinde RFID ‘nin Yeri ve kullanımı 2024

RFID teknolojisi ile golf tesislerinde izlenebilirliği artmıştır. Rfid ile birlikte golf topu test cihazları gelişmektedir. RFID etiketi dahil olmak üzere golf topunu test etmesi için kullanılan bileşenler şunlardır. Bir rifd okuyucusu, golf topların için ise ilgili okuma bölgesi, alternatif zamanlama, golf toplarını alacak boşluğu tanımlayan yıldız çark birimleri, golf topunun okuma bölge boyunca ilgili yollara bırakılma biçiminde konumlandırılmaktadır. Ayrıca okuma bölgesinden geçen tüm yollar için tek bir sensör içeren golf topu sensörleri konulmaktadır. Golf topuna gömülü olan rfid etiketi, daha doğru, hızlı ve verimli biçimde test etmesiyle taranabilmektedir. Okuma alanında yolun arkasına yerleştirilmiş olan ve etkinleştirilmesiyle golf topunun hareket yönlerini değiştirmesi üzerine düzenlenmiştir.

Golf tesislerinde RFID

Golf topları için hedef içeren golf tesislerinde ve birden daha fazla olan top toplama yapısına sahip ayrıca burada golf toplarının her biri bir radyo frekanları ile donatılmıştır. RFID etiketlerinde ve hedefteki her birinin en az bir rfid okuyucusu bulunmaktadır. Rotasyondan ve yerçekiminden kaynaklanan dahil olmak üzere sabit kuvvetin, golf topunu test mekanizmasını beslemesinde kullanılabilmektedir. Böylelikle golf topunun test sürecindeki tarama ve hız kalitesini etkileyen değişkenlik azalır. Yerçekimli sistem, daha düşük mekanik kuvvetin gerekli olmasına neden olmaktadır. Ayrıca bakım gereksinimlerini en aza indirmektedir. Kullanılan mekanik kuvvetlerdeki azalmaları ve sistemdeki operasyon sırasında operatörlerin yaralanma olasılığını da azaltabilmektedir.

Rfid teknolojisi tesislerde kullanılmakta olan her menzil toplarının ortasına gömülü olan rfid etiketi ve rfid çipler vasıtasıyla elde edilmektedir.Menzilleri, elektronik donanımlı üniteler, atış alanlarında ve menzil hedefinde dağıtıcıdaki sensörü tetiklemesi ile top uçuşları ve puanın ölçmesi için kullanılan verileri depolamaktadır. Ayrıca her geçen yıl talep bulan golf sporuyla ilgili, hem yerli ve hemde yabancılara yönelik kurulan golf tesislerinde, işletme ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Böylelikle yaşanan teknolojik gelişmeler sonucu, oluşabilecek sorunların büyük bir kısmına farklı çözümler getirmiştir.

Golf tesisinde RFID

Golf tesislerinde RFID ‘nin faydaları

– Golf tesisinde oyuncu bilgiler hızlı, otomatik puanlaması ve kaydının yapılması,

– Atış ve mesafe doğruluğunun hassas ölçümleri dahil olmak üzere her sürücülerin istatistiğinde görünürlülüğünü sağlamaktadır.

Golf tesislerinde rfid kullanımı ile birlikte golf toplarına sahip yüksek teknolojili bir kullanım alanına sahiplerdir. Golf tesisinde kişilerin vurduğu bir topun belirli yeşile ulaşır ise, istasyondaki bir ekran monitörlerinde görüntülenmektedir. Kullanıcı golf toplarına vurması ile puan kazanır. Böylelikle golf antrenmanını çok daha rekabetçi hale getirmektedir. Golf topları, kontrol ve mesafe açısından normal golf topu gibi hareket etmektedir. Rfid, golf tesisin dahilinde hem misafirlerin tüm hareketlerini hemde çalışan personelin gerçek zamanlı olarak izlenmektedir. Golf tesislerine gelen misafire verilen anahtarlık şeklinde etiketler hem tesis içerisindeki tüm harcamaları yapılabilmektedir. Hem çeşitli donanımların kiralanabilmesi ve hem de soyunma odasındaki dolapların açılmana ve kilitlenebilmesini sağlamaktadır.

Golf tesisinde RFID

Kaybolan Golf Toplar İçin RFID Teknolojisi

Golf tesislerine gelen misafirlerin kullanılan özel eşyanın haricinde her türlü donanımların, yönetimin bilgileri dışında, tesis dışına çıkarılmalarını engellenebilmektedir. Rfid çipi bulunan golf topunun etrafında dönen ve vurulduktan sonra dönen ileri teknolojili, özel olarak tasarlanan rfid el cihazları tarafından algılanan aktif benzersiz olan radyo frekansları sinyali yaymaktadır.

Rfid okuyucuları, golf topu için bütün okuma bölgesi arasında tek bir okuyucu ile golf topu için okuma bölgesinde her biri için ayrı bir RFID okuyucu veya iki veya daha fazla ayrı set için iki veya daha fazla ayrı RFID okuyucu içerebilir. Golf topları için okuma bölgeleri de dahil olmak üzere golf topu test şeritleri bulunmaktadır. Ayrıca golf tesisin yıldız çarkı ünitesi, golf topu sensörleri, okuma bölgelerinde, golf topu test parkurları setini oluşturmaktadır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler