Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Araç Etiketlerinde RFID ‘nin Yeri HGS – OGS

araç etiketleri
araç etiketleri

RFID araç takibi, hgs özellikle ruhsatsız araçlar ile çalışan tanımlamaların önemli unsuru olduğu sistemler için uygun olmaktadır. Araç RFID okuyucunun, sistemlere aracın uzaktan tanımlama yeteneği sağlamasının daha az arıza süreleri ve daha hızlı tarama sağlamaktadır. RFID teknolojisi ile birlikte araç cam etiketleri vasıtasıyla talep üzerine kontrol edilebilmektedir. RFID araç takip etiketinin kullanılması aynı araçlar tekrar hızlı bir biçimde tekrar kontrol edilebilmektedir.

Farlara, ön cama yada sürücünün kontrolünde bulunan RFID araç etiketine sahip aracın, güvenli yetkilendirmektedir. Ayrıca özel otopark girişine izin vermektedir. Kamyon taşımacılığı ve kantar operasyonu için RFID etiketi, şirketin ne kadar malzeme yüklendiklerini belirlemesi için kamyonun dolu ve boş ağırlıklarının hızlı bir biçimde tartmasına yardımcı olmaktadır. Böylelikle faturalandırmanın verimliliklerine yardımcı olur.

RFID araç etiketi, otomobil bayileri tarafından, araç envanterinin yanı sıra onarımları için de müşteri aracının daha verimli bir biçimde izlemesi, bulması ve tanımlamasını sağlaması için kullanılır. Araç tanımlama için RFID etiketi ile bayi, aracın tam zamanlı durumlarını ve konumlarını kaydedebilmektedir. Böylelikle uzun süredir devam eden sorunlara çok istenen çözüm sağlamaktadır. 

RFID etiketi, bayinin üretkenliğini artırmasına, hataları azaltmasına ve ihtiyaç olan veriye her zaman erişim sağlamaktadır.

Rfid araç etiketi, aracın belirli bir alana girmesi ya da çıkması ile ve ayrıca sınırlı bir alanda hareket etmesi durumunda elektronik olarak tanımlanmasına olanak tanımaktadır. Araçların, giriş ve çıkışının kaydetmesi için bir görevlinin bulunmasına gerek olmaksızın otomatik olarak depolara giriş ve çıkış yapılmaktadır.

Araçların okuyucunun yanından geçmesiyle, etiketi otomatik olarak tanımlanmasına ve bilgilerin, hareketlerinin kaydını tutan sistemlere yüklenmektedir. Bu sebeple rfid teknolojisi, gönderinin izlenebilirliği ve dağıtım malzeme taşıma filolarının yönetimini iyileştirebilmektedir. Böylelikle otomatikleştirerek zamandan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca depodaki darboğazları azaltmaktadır.

Siteler belirli alana bölünebilmektedir. Rfid okuyucu sabit noktaya kurulabilmektedir. Böylece belirli alana erişimi kısıtlaması ya da belirli bölgedeki araçları bulması için kullanılabilmektedir.

Araç Etiketleri Türleri

Rfid etiketleri farklı boyut, şekil ve malzemeye sahiptir. Farklı rfid etiket türlerini anlaması, benzersiz ortamınız için doğru seçenek belirlenmesini sağlamaktadır. 

Ön Cam Etiketleri (İç Çıkartmalar)

Ön cam etiketleri genellikle aracın ön camlarına içeriden uygulanabilen bir çıkartma şeklinde gelmektedir. Pasif bir etikettir. Bu nedenle kendine ait pil bulunmamaktadır. Ön cam etiketleri, park etme gibi uygulaması için uygun maliyetli bir çözüm olmuştur. Mevcut yakın park erişim kontrol sistemini yükseltmesi için mükemmeldir.

Far Etiketleri (Dış Çıkartmalar)

Araç ön camının tamamen metalize olduğu durumda, pasif dış etiket bulunmaktadır. Genellikle en iyi bir biçimde aracın farları gibi metalik olmayan bir parçasına uygulanır.

Şeffaf malzemeden yapılmıştır. Ayrıca tamamen yapışkandır. Ön cam etiketinde olduğu gibi, far etiketlerinde de kurcalamaya karşı dayanıklı ve sağlamdır. İçindeki çip zararlı UV ışınına karşı korumalıdır.

Ağır Hizmet Etiketleri

Etiketlerin aracın dışına yerleştirilmesi gereken endüstriyel ortamda uzun süreli dış mekan kullanımları için mükemmel çözümdür. Ayrıca su geçirmez ve darbelere dayanıklıdır. Dalgalı sıcaklık ortamlarda mükemmel stabiliteye sahiptir. Araç lojistiğinde güvenli araç erişimi, otomatikleşen kamyon faaliyeti ve park erişimi gibi uygulamada bu tür etiketlerden büyük ölçüde yararlanmaktadır. Etiket ayrıca forkliftlere, bisikletlere ve diğer pek çok endüstriyel cihaza bağlanmakta ya da cıvatalanabilmektedir.

Kombi Kartlar (Kombine Teknolojiler)

Kombine kartları, hem araç hem de bina erişim kontrolü için kullanımına olanak sağlayan uzun mesafeli rfid ve yakınlık ya da akıllı kart teknolojisi kullanılmaktadır. Mevcut erişim kontrol uygulamaları ile sorunsuz entegrasyon ve uyumluluk sağlamaktadır.

Rfid Araç Takip Sistemlerine Karşı RFID İzleme

Rfid araç takip sisteminin geliştirmesi, sistemin metal araçtaki hareketli etiketler ve etiketleriyle ilgilenmesi gerektiğinden zordur. Ayrıca pek çok operatör için sistem geliştirmiştir. Özel gereksinimi için doğru etiket ve okuyucu kombinasyonları konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır.

Rfid teknolojisi, sürekli olarak takibinin sağlayabilmesi GPS’in aksine aracın bir noktadan diğer bir noktaya takip etmesine olanak sağlamaktadır.Bu nedenle rfid, otomatik tanımlaması ve kayıtlarının yapılmasına, daha fazla doğruluk ve GPS sinyali olmaksızın kapalı alanlarda çalışma yeteneğine dahil olmak üzere GPS’e kıyasla avantaja sahiptir.

Araç takibi genellikle GPS sistemi gerektirmesi ile buna örnek olarak müşteri sahalarına okuyucu kurmasıyla rfid teknolojisi kendi deposu dışında kullanması mümkündür. Araçlar genellikle iki sistem türünü de içerecektir. Ayrıca araç hareket halindeyken GPS’in depoya varış ve ayrılışını kaydetmesi için RFID teknolojisi kullanılmaktadır.

Otomatik olarak plaka tanıma, araç takip sistemlerinin bir parçası olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca düşük maliyetlidir. Tek bir aracı tanımlaması için ideal düzeydedir. Rfid teknolojisi, özellikle kayıdı bulunmayan araçta çalışan yada kayıtlı traktör yerine römork tanımlama sisteminin önemli unsuru olduğu sistemler için uygundur.

Arabada RFID Etiketini Kullanma

 Pasif rfid, 20 metreye kadar çalışmaktadır. Genellikle yakıt dağıtımı, araç erişim kontrolü, araç envanteri, sınır geçişi tanımlama, filo yönetimi alanında kullanılmaktadır. Cam ve metal miktarı sebebiyle, genellikle araçların ön camlarına yapıştırılan ya da araç dikiz aynalarına asılan pasif araç etiketlerini okuması için görüş hattı gerekmektedir. Kısa mesafede, 150 Km/sa altında hızlarda ise aracın kimliklerini doğru bir biçimde izleme ihtiyacına ve maliyeti yönetirken mükemmel performans sağlamaktadır. Aktif rfid ise, 2 kilometre uzaklıkta algılanabilmektedir. Bu etiketlerin, çalışması için görüş hatlarına gerek kalmaksızın araç üzerine gizlenebilmektedir. 

5/5 - (1 vote)
Kategoriler