Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Adidas firmasında RFID teknolojisi nasıl kullanılıyor? 2024 spor mağaza bilgisi

Adidas firmasında, Asya bölgesinde ilk olarak rfid akıllı montaj mağazalarında resmi şekilde Şanghay’da kullanılmaya başlandı. Adidas tarafından Çin’de ve Asya bölgesinde inşa edilmiş olan ilk rfid teknolojisine sahip mağazadır. Rfid etiketin otomatik tanımlama teknolojisiyle müşteriler, rfid akıllı montaj odaları sayesinde giyimdeki deneme sürecini kolaylaştırmıştır.

Müşteriler montaj odasına girmesinin ardından, giysileri otomatik olarak tanımlaması ile rfid montaj aynası vasıtasıyla görüntülemektedir. Böylelikle bilgisayar-insan etkileşimi ile farklı renkler ve boyut değiştirilebilmektedir. Adidas firmasında montaj deneyimlerini profesyonel tavsiye adı altında geliştirilebilmektedir. Ayrıca Adidas müşterilere üst düzey perakende inovasyonu ve dijital hizmet deneyimini sunmaktadır. 

Adidas firmasında ayakkabı endüstrisinde giderek artan rekabet ile birlikte, etkileşimli olan uygulamalar üzerinde çok çalışması, işletmenin odaklandığı büyük yenilik haline gelmiştir. Adidas koşu ayakkabısını NFC çipi ile donatılmıştır.

adidas-firmasi-rfid-kullanimi
adidas-firmasi-rfid-kullanimi

Rfid, Adidas firmasında ayakkabı-giyim alanında popüleşmesi

Rfid teknolojisi uzun yıllardır ayakkabı ve giyim alanında kendisine kullanım alanı bulmuştur. Ayrıca Adidas firmasında: sıra Nike, Decathlon, Zara gibi tanınmış olan markaların, lojistik tedariklerini, tasarım ve üretimlerini ve perakende hizmetini geliştirmesi için operasyonlarda rfid teknolojisi kullanılmaya başlandı.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ve sahne uygulamasında sürekli yenilenen rfid, depolama ve lojistik, giyim tasarımı ve üretimi, yıkama hizmetleri ve terminal perakende gibi ana bağlantılarında da uygulanmıştır.

Böylelikle dijital dönüşümleri teşvik etmesi için önemli bir teknoloji haline gelmektedir. Rfid ve diğer dijital yöntemin tanıtılması, operasyon verimliliğini ve ayakkabı endüstrisinin üretimleri büyük ölçüde geliştirdi. Aynı zamanda markaların iş stratejilerini daha esnek hale getirmektedir.

Rfid teknolojisi Adidas firmasında çok fazla uygulama deneyimi biriktirdi. Bu geçen süreçte rfid teknolojisi, başlangıçtan itibaren basit envanter verimliliğin iyileştirmesinden giderek daha fazla değer kazanmıştır.

Son zamanlarda, dijitalleşme ile pek çok marka ile ilgili proje teşvik edilmektedir.

Adidas firmasında Ayakkabı Entegre NFC

Adidas, özel müşteri deneyimleri ve ötesini sağlaması için koşu ayakkabılarına NFC eklemektedir. NFC görünümü, ayakkabı bağcıklarına takılan çekici ve markalı etiketler ile aynıdır. Müşteri mağazaya girmesi ile bu NFC çipi müşteriye ürün ayrıntıları, ürün incelemeleri ve daha fazlası gibi bilgileri keşfetmesi için erişim sağlamaktadır. 

Müşteriler, dijital alışveriş yapması için NFC özellikli akıllı telefonlarında NFC kullanılmaktadır. Böylece Adidas, NFC çipini ayakkabılarına yerleştirmesinde yeni ekonomi için temassız bir çözüm oluşturmaktadır.

Adidas firmasında rfid
Adidas firmasında rfid

 RFID Adidas Güvenlik Tarayıcıları 

Bütün ürünlerin üzerinde, tezgahın üzerine yerleştirilen kasanın herhangi manuel müdahale bulunmadan anında tarama yapan rfid etiketi yer almaktadır. İşlemi tamamlanmasının ardından, bu ürünler rfid etiketindeki okuma ya da yazma işlevi kullanılarak ödenmiş olarak işaretlenmektedir. Mağazadan çıkan ücretli bir şekilde işaretlenmeyen ürünler rfid okuyucular vasıtasıyla alarmı etkinleştirmektedir. Mağazanın ön kapısına takılan rfid antenler bu etiketlerin algılanmasını sağlamaktadır. 

e-ticaret rfid
e-ticaret rfid

Adidas Mağazasında, Zorunlu uygulamalarda RFID

Adidas firmasında ayakkabı ve giyim alanında RFID uygulaması, bazı bağlantıda veri toplama verimliliği büyük ölçüde artıran ve lojistik görselleştirme ile böylece hızlı envanter, hızlı yerleşim vb. gibi kullanım kolaylığı sağlayan basit veri tabanlı işlemler olma eğilimindedir.

Rfid akıllı aynaların onlar üzerinde önemli etkisi vardır. Ayrıca ürünün değerinin, tanımlamadan sonra etkileşim yeteneğinde yansıtılmaktadır. Etkileşimde yenilik yolu ile nihai olarak elde edilen, tüketicilerin tüketim deneyimlerinin yükseltilmesidir.

3D giyinme aynası, yazılım ve donanımın entegre eden sistem entegrasyon platformudur. Adidas müşteri sadece giyim tarzını hızla değiştirmek ile kalmaz. Aynı zamanda profesyonel olan tasarımcı tarafından sağlanan gerçek zamanlı eşleştirme çözümüne de sahip olmaktadır. Etkileşim sırasında oluşan etkileşimli veriler ile tüketici alışkanlığı ve terciğinin analizini elde etmesi ve hemen ardından mağaza iş modelini geliştirmesi için analiz edilebilmektedir.

Pek çok ayakkabı üreticileri, etkileşim açısından rfid potansiyeli dikkat etmeye başlamıştır. Akıllı yıkama platformları, çamaşır makinesinin giysiyi tanıması, giysilerin rengini ve kumaşını otomatik bir biçimde tanımlamasını ve giysi ile ilgili bilgilere dayanarak yıkama programlarını otomatik olarak eşleştirmelerini sağlayan rfid teknolojisi ile donatılmıştır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler