Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Volvo firması: RFID etiketleri nasıl kullanıyor?

Volvo, Rfid teknolojisinin gelişmesi ile pek çok sektörde kullanılmaktadır. Volvo firması da bunlardan biri olmuştur. Araba alıcısı, satın alma işleminde genellikle bir dizi özel seçenek sipariş etmektedir. Otomobil üreticisi için bu, ürettiği araçların çoğunu etkili bir biçimde benzersiz olduğu anlamına gelmektedir. 

Birkaç farklı model olarak aynı üretim hatlarında monte edilmesi ile üretim daha karmaşık hale gelmiştir. 

Ayrıca üretim sırasında böyle bir seçeneği yönetmesi için her aracın benzersiz bir biçimde tanımlanmasını sağlamaktadır. Böylece süreç boyunca güvenilir bir biçimde izlenmesi gerekmektedir.

Birinci sınıf otomobil üreticisi ve otomotiv üretiminin önemli öncüsü olan Volvo firmasının, otomotiv üretimini artırması için RFID teknolojisini kullanmaktadır. Rfid etiketinin yardımıyla Volvo, üretim varlığının boya ve kaynak atölyesinde son montaja kadar takip edilmektedir.

volvo-firmasi
volvo-firmasi

Önceden Volvo Cars, üretim sırasında otomobilin takip edilmesi ve tanımlaması için üç çeşitte yöntem kullanmaktadır. Bunlar, boyahanede aktif RFID, üretimde barkod teknolojisi ve son montajda yer alan barkodlardır. Bu yaklaşımların sürdürülmesi sadece maliyetli değil. Aynı zamanda herhangi bir rahatsızlığın fabrikanın tüm çıktısını etkileyebilmesini dengeli üretim süreçleri için yeterince güvenilir de olmamıştır.

Volvo firmasının performans ve yüksek kalite gereksinimine dayalı olarak, üretim süreçleri boyunca zorlu koşula dayanabilen UHF rfid etiketi çözümlerini geliştirmiştir.  Özellikle araç gövdesinin, kaynak atölyesinden ayrılmasının ardından, kullanılan etiketin zorlu ortam olan boya hatlarından geçmektedir. 

Boya hatlarında araçlar, çevre faktörlerinden biri olan korozyonun önlenmesi için elektrolit banyosundan geçirilmektedir. Bir sonraki işlemde birkaç kat boya ve yüksek sıcaklıkta kurutma fırınları yapılmaktadır. Rfid etiketinin okunabilirliği, performansının düşmemesi ve güvenilirliğin koruma altına alınması kritik önem taşımaktadır.

Daha önce Volvo firmasının, üretim sırasında otomobili tanımlamak ve takip etmek için üç yöntem kullanılmaktadır. Bunlar üretimde barkod teknolojisi, boyahanede aktif RFID ve son montajda büyük barkodlar. Bu yaklaşımın sürdürülmesi yalnızca maliyetli olmakla kalmadı. Aynı zamanda en ufak bir rahatsızlığın fabrikanın tüm çıktısını etkileyebileceği dengeli bir üretim süreci için yeterince güvenilir de değildi.

Volvo firmasının RFID çözümüyle izlemeyi basitleştiriyor

Otomobil üreticisi Volvo firmasının bu teknoloji 2004 yıllarından beri bu teknolojiyi kullanmaktadır. Fakat çok sayıda rfid etiketleri barkodlar ile birleştiren bir sistemle Volvo, uygun maliyetli takip sistemlerini sürdürmekte zorluk çekmektedir.Araçların benzersiz ve doğru bir biçimde tanımlaması için Volvo, boyahaneden başlayıp son montaj noktasına kadar varlık takibini sağlaması için rfid çözümü kullanılmaktadır. 

Volvo, rfid özellikli çözüme geçmesi sonucu:

– Sipariş doğruluğunu sağlaması ile hataları en aza indirmektedir.

– Bütün üretim süreçleri için birden çok izleme yöntemlerini tek bir çözümde birleştirmektedir.

– Okunması güç olan ortamda iyileştirilen kart performansı sağlamaktadır.

volvo-firmasi
volvo-firmasi

Volvo, RFID ile akıllı üretim sağlamakta

Otomobil üreticisi Volvo firmasının rfid teknolojisini kullanması ile birlikte üretim sürecini kolaylaştırmıştır. Sistemin çok çeşitli rfid etiket üzerine kuruludur. Özellikle bakımı hem pahalı hem de hataya açık hale getirmektedir. Tek bir hatanın bile üretim hatları üzerinde büyük etkisi olabileceği zamanda, çalışanın üretim süreçlerinde arabaların hangi alanda olduğunu doğru ve hızlı bir biçimde takip edebilmeleri oldukça önemlidir.

– Üretim sürecinin başlangıcında arabanın şasisine yerleştirilmiş olan RFID etiketi,

– Toplanan verilerin, yönetimin operasyonunun nerede optimize edilmelerinin belirlemesini sağlamaktadır.

– Ayrıca doğru aracın doğru zamanda doğru işlemden geçmesini sağlamasına yardımcı olmaktadır.

– Arabalar üretim sürecinden geçmesi durumunda, etiketlenen arabaların, montaj istasyonuna bağlı geçiş noktası bulunan sabit okuyucu tarafından okunmaktadır.

Otomotiv endüstrisi imalatında rfid
Otomotiv endüstrisi imalatında rfid

Volvo, RFID ile araç takip çözümlerini kolaylaştırıyor.

Volvo firmasının, üretimin başlangıç sürecinde şasiye yerleştirilen rfid etiketinin kullanılması ile rfid sisteminin karıştırılması gibi durumu ortadan kaldırmaktadır. Özellikle rfid etiketinin üretim süreci boyunca pek çok araçta kalacağı için kullanılmış olan etiketin toplanması, denetlenmesi gibi işlemleri kolaylaştırmaktadır.

Böylece uygulamanın bakımını basitleştirmekte ve maliyetleri en aza indirmektedir. Ayrıca oluşabilen zorlu ortamlarda bile yüksek performanslı rfid etiketleri uzun süre dayanabilecek bir üretilmiştir. Üretim süreleri boyunca zorlu koşullara dayanabilen bir biçimde geliştirilmiştir. Arabanın korozyonu önlemesi için elektrolitik bir banyoya batırılıp, boyanma işleminin ardından yüksek sıcaklıkta bir fırında kurutulması gibi boya hat ortamlarını içermektedir.

Rfid etiketi, bu koşullar altında güvenilirlik ve okunabilirlik sağlamasıyla genel çözüm doğruluğunu garanti altına almaktadır. Volvo’nun performans ve kalite politikası gereksinimine dayanarak, üretim süreçleri boyunca zorlu koşula dayanıklı ve sağlam UHF rfid etiketi çözümünü geliştirdi.

Bmw’nin rfid kullanımı hakkında yazımıza da buradan göz atabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler