Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

İlgazi RFID izmir İstanbul Ankara Bursa ve Eskişehir’de 2024

Depo, üretim ve lojistik süreçlerinde yüksek performanslı endüstriyel rfid cihazlar geliştirerek, devrim niteliğindeki “RFID izmir güvenlik antenleri, envanter takip cihazları ve mobil satış uygulamaları ile perakende sektöründeki tüm ihtiyaçları karşılayabilen ürünler sunmaktayız. Hollanda, Almanya, Fransa ve Çin’de kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda ürünler geliştiriyor. Dünyanın önde gelen üreticilerinden özelleştirilen RFID etiketleri sağlıyoruz.

RFID izmir

rfid etiket ve rfid ekipman ihtiyaçlarınızda izmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir de hizmetlerimize devam ediyoruz.

Başlıklar

Barkod RFID ile değiştirilecek mi ?

Barkod, dezavantajlarına rağmen kendini kanıtlamış ve günümüzde birçok kurum tarafından kullanılan bir teknolojidir. RFID, bir barkodun yaptığı her şeyi yapabilmektedir. Ancak barkod, RFID’nin izin verdiği çoğu şey için yetersizdir. Ancak, barkod devam ediyor gibi görünüyor.

Dalga Frekansları neden önemlidir ?

RFID etiketleri ve okuyucular, iletişim kurmak için aynı frekansa ayarlanmalıdır. RFID sistemleri birçok farklı frekans kullanır ve en yaygın olanları düşük frekans (LF) 125-134 kHz, yüksek frekans (HF) 13.56 MHz ve ultra yüksek frekans (UHF) 860-960 MHz ve süper yüksek frekans (SHF) 5.8 GHz’dir. Ayrıca bazı uygulamalarda 2.45 GHz (mikrodalga) da kullanılmaktadır.

RFID izmir
RFID izmir

Enerji hasadı nedir ?

Pasif RFID etiketlerinin çoğu okuyucudan gelen dalgaları yansıtır. Enerji hasadı, okuyucudan gelen enerjinin bir süre tutulması ve farklı frekansların okuyucuya geri gönderilmesi tekniğidir. Bu teknik, pasif etiketlerin performansını önemli ölçüde artırabilmektedir.

Pasif ve aktif RFID etiketleri arasındaki fark nedir ?

Enerjiyi alma yöntemine bağlı olarak, etiketler aktif, pasif ve yarı pasif olarak ayrılır. Özellikle Aktif RFID etiketlerinde bir verici ve bir güç kaynağı bulunur. Güç kaynağı, mikroçip devrelerini etkinleştirerek sinyalin okuyucuya gönderilmesine izin verir. Pasif etiketlerin bir güç kaynağı yoktur. Elektromanyetik dalgalar göndererek etiketin antenini uyaran okuyucudan güç alırlar. Yarı pasif etiketler, çip devrelerini etkinleştirmek için bir güç kaynağı kullanır, ancak iletişim kurmak için bir okuyucu uyarısı alırlar. Aktif ve yarı pasif etiketler, uzun aralıklarla takip edilmesi gereken ve pasif etiketlerden daha pahalı olan yüksek değerli varlıklar için kullanılır.

RFID izmir Etiketi nedir ?

UHF RFID etiketleri, bir anten ve UHF etiket çipinden oluşan sistemlerdir. Etiketler, monte edilen yüzeye göre farklılık gösterir.

RFID izmir Etiketine ne kadar bilgi yükleyebilirim ?

RFID çiplerinin kendileri benzersiz bir kimlik koduna sahiptir. Tanınan nesne hakkında herhangi bir bilgi kaydedilebilmektedir. RFID çiplerinin hafıza kapasiteleri uygulamaya / ihtiyaca göre belirlenebilmektedir. Nesnelerin adı, ürün kodu vb. Hafıza kapasitesi maksimum 1K seviyesinde çözülebilmektedir. Bir nesne hakkında çok fazla bilgi yüklenirken veya uygulamaya bağlı olarak nesneler izlenirken veya bilgilerin sürekli olarak izlenmesi istendiğinde yüksek bellek kapasitesi gerekir. Ancak, 96 bit seri numarasını yaygın olarak alabilen basit etiketler mevcuttur. Bu basit etiketler, hem üretilmesi kolay hem de uygun maliyetli oldukları için tek kullanımlık olarak kullanılabilmektedir.

RFID kullanmak barkod kullanmaktan daha mı iyidir ?

En büyük fark; barkod teknolojik olarak “görüş hattı” olarak tanımlanır, yani barkod etiketi ve barkod okuyucu bir şekilde birbirlerine bakarlar. Bu nedenle, kullanıcılar tarayıcıyı barkoda tutmalı ve okutmalıdır. RFID etiketleri, RFID okuyucunun menzilinde oldukları sürece okunabilmektedir. Özellikle yoğun çalışma ortamlarında RFID aynı anda onlarca hatta yüzlerce ayrı ürünü okuyabilmektedir. Barkod ile bu mümkün değildir. Ayrıca standart barkodlar, nesnenin kendisini değil, yalnızca üreticiyi ve ürünü tanımlar. RFID’de ürün hakkında birçok bilgi tanımlanabilmektedir.

RFID izmir okuyucu nedir ?

RFID okuyucuların elde taşınan, araçla taşınan ve sabit olmak üzere 3 çeşidi vardır. Etiketlerin kodlarını ve içinde saklanan bilgileri okuyup sisteme iletme görevi vardır. Okuyucular da çiplerin standartlarına göre (ISO 14443, ISO 15693 gibi) çalışırlar. RFID okuyucunun okuma kapasitesi çip frekansı, gücü, RFID etiketinin aktif veya pasif olması, antenin hassasiyeti, ortamdaki sıvı veya metal olması fark etmeksizin değiştirilebilmektedir. Okunan ve yeniden yazılan etiketler için, okuma kapasitesi genellikle yazma kapasitesinden daha yüksektir. Aktif RFID çipleri ayrıca pasif RFID çiplerinden daha geniş bir kapsama alanına sahiptir.

RFID Sağlığa Zararlı mı ?

RFID cihazlarının sağlığa zararlı olup olmadığı konusu etiket ve antenlerle değil, okuyucuların ürettiği çıkış güçleriyle ilgilidir. UHF RFID okuyucular için ülkemiz EIRP standardında (okuyucu güç çıkışı + anten kazancı) ile çalışmaktadır – kablo kaybı formülü max 2W’a kadar çıkabilmektedir.

RFID sistemi nasıl çalışır ?

RFID etiketinde kayıtlı bilgilerin okunması için gerekli olan iletişim, etiketin içindeki okuyucu ve anten aracılığıyla radyo frekansı (RF) sinyalleri ile sağlanmaktadır. Bu nedenle etiketi, okuyucu tarafından okuma alanına girdiğinde algılanır ve çipi, koduyla birlikte depolanan bilgi anteni vasıtasıyla okuyucuya kablosuz ve temassız olarak gönderir.

RFID Yazıcısı nedir ?

RFID yazıcıların da okuyucular gibi sabit ve taşınabilen modelleri vardır. Yazıcılar, etiketlerin içindeki çiplerdeki bilgileri kaydetmek, bilgileri okumak ve güncellemek için kullanılmaktadır. Masaüstü, dizüstü ve el bilgisayarlarına kablolu veya kablosuz olarak bağlanabilirler. Bilgileri RFID etiketine kaydetmenin yanı sıra, etiketi de yazdıran RFID yazıcılar da vardır.

RFID yeni mi ?

RFID, 1960’lardan beri var olan ve özellikle Amerikan savunma sanayinde kendini kanıtlamış bir teknolojidir. Bugüne kadar çok pahalıydı ve kurumsal uygulamalarda çok az kullanılmıştır. Artık bu değiştiğine göre, RFID etiketlerinin fiyatları artık birçok proje için kabul edilebilen seviyelere indi.

3.8/5 - (5 votes)
Kategoriler