Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Vakko; Türkiye’deki RFID Sisteminin Öncüsü

vakko uretim merkezi
Üretim Merkezi

Vakko rfid

Vakko, Cumhuriyet döneminden günümüze, Türkiye’de giyim ve kuşam alanında ilkleri gerçekleştiren, RFID konusundada öncü bir moda markası olmuştur .Bu nedenle , kıyafet devrimi sonucu ortaya çıkan Şen Şapka’dan başlayıp, Türkiye’de değişmekte olan toplumsal ortam sonucunda Vakko’nun mağazacılık alanında da önemli atılımlar yapmasına yol açmıştır.1962 yılında açılan İstanbul Beyoğlunda mağaza açarak başlar ve Türkiye’nin bir başka büyük şehirlerinde açtığı mağazalarını Batılı anlamda ilk büyük moda merkezlerinin kurulmasına da öncü olmuştur. Çoğunluğu mimar Abdurrahman Hancı tarafından tasarlanmaktadır. Vakko mağazaları  yanında barındırdığı sanat galerisi gibi sosyal mekânlarda etkinlik düzenlenmektedir. Bu sebeple Vakko’nun liderlik, devamlı gelişim ve değerlerle dünya pazarlarına girmektedir. Dünya modasını Türkiye’ye, Türk modasını dünyaya tanıtma amacıyla yeni mağazalar açıp hızlı bir şekilde büyümektedir.

Ürün Kalitesi Nasıldır?

Vakko müşteri memnuniyeti odaklı çalışarak, bütün işletmeler gibi devamlı olarak ürünlerinde yenilik yapıp ürün kalitesini arttırmak için çalışan bir işletmedir. Ancak teknolojik araştırma ve çalışmalarını destekleme, kendi teknolojisini ve ürün kalitesini teknolojik yeniliklere göre geliştirmeyi amaç edinerek çalışmalarında , kesim ve dikiş masalarını, tüm elektronik lazerli modern teknolojiyle yenileme gibi faaliyette bulunmuşlardır. Bu nedenle, Vakko Fabrikada Bilgisayar Destekli Tasarım sistemleri kullanılmaktadır. Bilgisayarlı desen, üretim kalıpları ve şablon hazırlanması, konfeksiyon gibi birçok bölümler bulunmaktadır. Bununla birlikte, fabrika’ da emprime baskı makinelerinin kullanılmasıyla dünya çapındaki benzerleriyle aynı nitelikte olmasına dikkat edilir. Vakko, bu teknolojileri kullanarak Avrupa’ nın sayılı markalarıyla rekabet halinde olmuştur. Kalite düzeyine ulaşma ve müşterilerinin kendisinden beklediği yüksek kalite seviyesini tutturmuştur. Bunu sürdürerek markasının yüksek kaliteyle özdeşleşmesini sağlamaktadır.

Başarısı ve çizgisi ile moda sektörünün öncüsü tartışmasız vakkodur. RFID teknolojisi ile de ürün takibi sisteminde bir çok başarıya imza atıyor. Bundan dolayı Tekstil ve perakende sektöründe yeniliklere her zaman açıktır.

Vakko “Bahise Kurt” önderliğinde başlattığı rfid projesi ile rfid de şu an olduğu konuma gelmeyi başarmıştır. Tekstil ürünlerinin lojistik yönetimi, mağazacılık uygulamaları ve bir çok kararlı yaklaşım süreçleri hızlandırmıştır.

Tüm ürünlerin rfid etiketler ile donatılması ürün bazlı takibi kolaylaştırmıştır. Mağazalardaki sayım ve ürün bulunabilirliği de bu teknolojinin en büyük faydalarındandır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler