Tüm sorularınız için: 0 850 441 66 66

Otomotiv endüstrisi imalatında 865 mhz uhf rfid Kullanımı

Otomotiv endüstrisi imalatında rfid
Otomotiv endüstrisi imalatında rfid

Otomotiv endüstrisi, araç üretim süreci boyunca RFID takibini kullanır. Teknolojiyi uygulamak için, tedarik zincirlerini ve üretim süreci boyunca daha ayrıntılı bir şekilde kontrol sağlanır. Bu nedenle işletme verimliliğini artırmaktadır. Otomobil satıcılarının ve satılık araç envanterlerini takip edebilmek için Rfid teknolojisi kullanır. Dolayısıyla araç servislerini daha verimli hale getirmek için ve müşteriler geldiğinde ise kişisel olarak karşılamak için RFID teknolojisini kullanır.

Başlıklar

Sevkiyat ve Teslim Almada RFID Kullanımı

araba rfid etiketi

Otomotiv endüstrisi RFID’yi kullanmalarının ilk yolu ise, araç montajları için gerekli bileşenleri izleyebilmektir. RFID teknolojisi ile çeşitli tedarikçilerden alınan tüm parçaların izlenmesinde ve doğru parçaların doğru miktarlarda alınmasını sağlamaktır. Bu nedenle, teknolojiyle, tedarikçilerden alınan ve uygun olmayan bir malzemenin belirlenmesinde esas alır. Çalışanların, parçaların kullanılma zamanı geldiğinde yanlış olan parçanın gönderildiğini fark etmesi yerine, RFID teknolojisi ile bu yanlış gönderileri hemen tespit etmektedir. Bu nedenle doğru parçaların çok daha hızlı şekilde yeniden göndermesini sağlar.


Takım Takibinde RFID

Her bir aletin etiketlenmesinde, üreticilerin herhangi bir sürede nerede olduğunu bilmesini sağlayan hırsızlık ve yanlış yerleştirme işlemlerini en aza indirir. Kaybolan aletlerin nedeniyle daha çok kesinti olmamasını ve aletlerin zeminden uzaklaşmasıyla sonuçlanmaktadır.


Araç Takibinde RFID

RFID, monte edildikten sonra da araçları takip edebilmektedir. Üreticiler, otomobillerin araç kimlik numarasına (VIN) benzersiz Rfid seri numarasına atayabilmektedir. Bu numaralar aynı zamanda aracın üretiminin geçmişiyle de ilişkilendirmektedir. Böylece gerekli olabilen herhangi bir yeniden çalışmanın izlenmesine de yardımcı olur. Daha sonra ise, bitmiş araçların doğru hedefe sevk edildiğinden emin olmak için RFID numarası kullanılmaktadır.

Otomotiv endüstrisi’nde Envanterin İzlenmesi

RFID teknolojisinde, bayilerin zamanlı olarak son derece doğru envanter sayımlarını sağlamasına olanak sağlar. Aynı zamanda stoklarda kaç adet araç olduğuna, hangilerinin mevcut olduğuna ve bu envanterlerin değerini öğrenebilmektedir.

araba rfid etiketi

Otomotiv Endüstrisinde RFID’nin Faydaları

Otomotiv endüstrisi RFID’nin kullanılmasıyla birlikte üretim sürecide kolaylıklar sağlanmıştır. Hemen hemen tüm bileşenlerine RFID etiketlerinin eklenmesine, RFID yazılımı ve mobil bilgisayarların kullanılırak etiketlenen varlıkların izlenmesini içermektedir. Oto fabrika yöneticilerinin, araçlara, parçalara, nakliye kutusuna ve diğer malzemelerine RFID etiketleri ekleyebilmektedir. En küçük bileşenlerin bile sürekli izlenmesine olanak tanır.

Bir otomotiv fabrikasında Rfid teknolojisinin faydaları;
Artan ekipman ve alet kullanımı
RFID teknolojisi, çalışanın aletleri kolay ve hız bir şekilde bulmasını sağlar. Bu sebeple montaj hattını durdurmak ve yanlış yerleştirilmiş aletleri arama ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Yüksek değerli varlıkların ise amortismanlarını daha iyi şekilde kontrol etmeye olanak tanır. Belirli ekipmanların ne kadar sıklıkta kullanılması gerektiğine ilişkin bilgi sağlamaya yardımcı olur.

Maliyet tasarrufu
Ekipman, aletler veya parçaların kolayca bulunamadığı durumlarda , çalışanların zamanını boşa harcanmasına ve varlık değiştirme maliyetlerinin ve olabilen hatalara yol açar. Bunların hepsi bir otomotiv operasyonunu alt satırlarını olumsuz yönde etkiler. Otomotiv şirketlerinin RFID teknolojisi ile bu durumları önleyip hızlı bir şekilde yatırım getirileri elde etmektedir.

Hırsızlığı önleme
Birçok farklı sektörlerdeki işletmelerin etkileyebilen gerçek bir sorundur. RFID sistemi, olabilecek sorunlarda çalışanın hesap verebilirliğini artırmak için ve varlıkların binadan çıkmasını önlemek amacıyla otomobil endüstrisinde malzemelerin ve araçların izlenmesine yardımcı olmaktadır.
Planlı bakım yöntemiyle güvenlik düzenlemesi daha iyi uyumda
RFID, yöneticilerin planlı bakım getirilmesini sağlamak için farklı araç ve makinelerin takip etmelerine yardımcı olmaktadır. Temel öğeleri ise daha uzun süre dayanmasına , bakımlı olmasına, kazaların ve yaralanmaların neden olmamasını sağlamaktadır.

araba rfid etiketi

Kolay gönderi takipleri
RFID sisteminin
en büyük faydalarından biri ise nakliye ve teslim almada elde edilebilen görünürlükte büyük bir artışı içermektedir. Her zaman tedarik zincirinde farklı olan öğelerin tam olarak nerede olduğuna dair bilgi sahibi olunur. Oluşabilen eksikliği önlemek için malzemelerin anında yeniden stoklanması Otomotiv yöneticilerinin, envanter seviyesine ilişkin sürekli olarak görünürlük elde eder. Bu nedenle malzemeler azaldığında eksikliği önlemek için sistemleri otomatik olarak yeniden sipariş verebilecek şekilde yapılandırır.

5/5 - (1 vote)
Kategoriler