Rfid Cüzdan Nedir? NFC özel korumalı cüzdanlar
Rfid Cüzdan teknolojisi, günümüzde birçok sektörde kullanılmakta ve yaygınlaşarak devam etmektedir. Akaryakıt, otomotiv, perakendecilik, sağlık, tarım, ilaç, üretim, tekstil, enerji, finans ve bankacılık gibi pek çok sektörlerde kendisine kullanım alanı bulup yaygın ve aktif durumdadır. Hırsızlar, bilgileri kredi kartlarından taraması için rfid okuyucular kullanabilmektedir.
RFID okuyucu, veriyi okuması için radyo frekansını kullanmaktadır. Dolayısıyla rfid cüzdanının amacı radyo frekanslarını engellemektedir. RFID korumalı cüzdanı, radyo frekansını engelleyebilen özel bir malzemelerden yapılmaktadır.
RFID teknolojisi hayatın her alanlarına giderek daha fazla dahil olmaktadır. Aksesuar, ayakkabı ve hatta giyim gibi moda ürünleri ile artık RFID teknolojisini kullanmaktadır.
Başlıklar
RFID Cüzdan Özellikleri
Uzun bir süre düzenli olarak kullanımından sonra yıllarca dayanıklıdır. RFID cüzdanın kaliteleri bozulmamaktadır. Esnek, yumuşak ve çizilmeye, ezilmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca sağlam olan, kağıt paraların ve kartların çizilmesini ve bükülmesini önleyen alüminyumdan yapılan RFID cüzdanları kullanılmaktadır.
RFID cüzdanlar radyo frekanslarının taranmasını engelleyen malzeme kullanılarak üretilmektedir. Rfid korumalı cüzdan metalden ya da karbon fiberden yapılan bir ambalaj veya katman içermektedir. Rfid cüzdanında özel katman, elektromanyetik alanın içinde rfid çip bulunması ile kartlara ulaşmasını engellemektedir.
İletkenlik ölçümleri, elektrik yüklerinin malzeme içinden aktarılmalarının kolaylık düzeyini belirlenmektedir. RFID cüzdanının koruyucu tabakaları, gelen elektromanyetik dalgaları RFID tarayıcılarından almaktadır. Rfid cüzdanı kredi kartını güvende tutma biçimidir. RFID gömülü öğenin güvenli olması için cüzdanın içinde olmasına dikkat etmek oldukça önemlidir.
RFID Cüzdan Tasarımı
Rfid cüzdanların çoğu ince ve şık bir yapıya sahiptir. RFID cüzdanlar çok çeşitli materyallerden oluşmaktadır. rfid cüzdan seçenekleri arasında sentetik ve hakiki deri ve diğer sentetik malzemeler bulunur. Geleneksel cüzdanlardan farklı olarak, parayı ve kartları sakladıktan sonra şişme durumu olmaz.
Ayrıca rfid cüzdanlarının çeşitli renk tonları bulabilmektedir. Rfid cüzdanlar seçilirken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden biri de üretim markasıdır.
Hırsızlığı önleyebilmek için kredi kartını RFID sinyallerini engellemek üzere poliüretan ve deri gibi geleneksel malzemelerden yapılmaktadır. Markalı olan bir RFID cüzdan her zaman bir yıldan uzun ve ömür boyu süre ile desteklenmektedir.
RFID Cüzdanlarının Avantajları
RFID cüzdan kullanmanın bazı avantajları şunlardır:
– Rfid cüzdanlar, çoklu koruyucu katmandan ve sağlam malzemeden üretildiği için, kart ya da kağıt paralar herhangi bir biçimde etkilenmez.
– RFID cüzdanlar, çeşitli renklerde tasarlanmıştır.
– 13.56MHz veya 125KHz tarayıcı frekansları engellemesi ile banka ve kredi kartı bilgilerinin çalınmasını önlemektedir. Bu nedenle hırsızlar kalabalık olan yerlerde kart bilgisine erişmeye çalışmış olsa bile banka bilgisini alamazlar.
– RFID cüzdanları genellikle, partilerde, konserlerde, resmi etkinliklerde ve daha fazlasında bulunurken taşıması için mükemmel hale getirilen kompakt ve ince tasarımlara sahiptir.
Frekans Aralığının Engellenmesi
Ulaşım kartı, kredi kartları, kimlik kartları, güvenlik kartları ve içinde çip yer alan herhangi kart kullanılması durumunda, RFID korumalı cüzdanı ihtiyaç duyulmaktadır.
Hassas olan eşyalara yerleştirilen çip vasıtasıyla, hırsızların, çanta ya da cepte güvenli bir biçimde saklanmış olsa bile, cüzdanın yanında durmasıyla özel bilgiler ya da kredi kartı numarası dahil olmak üzere bilgilerin kolaylıkla çalması için bir tarayıcı kullanabilmektedir.
RFID okuyucular tarafından yapılan hırsızlıklar oldukça düşüktür. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte, rfid cüzdanları ekonomik ve fiyatları uygundur. Geleneksel olan cüzdanlara kıyasla büyük avantaja sahiptir. RFID cüzdanlarını gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Rfid cüzdanları, kredi kartının yetkisiz tarayıcıdan korumada önemli bir rol oynamaktadır.
Yetkisiz olan taramalar genellikle 13.56 MHz frekans bandlarına sahip cihaz ile yapılmaktadır. Bu sebeple 13.56MHz frekansını engelleyen ürün satın alınmaktadır. 125KHz radyo frekanslarını engelleyen bazı gelişmiş olan RFID cüzdanları da kullanılmaktadır.